mandag 30. juni 2008

ÅPNINGSTIDER KOMMENDE UKE!

Fredag 4 juli stenger kl 16.00
Lørdag 5 juli 12-17
Søndag 6 juli 12-17
Mandag 7 juli stengt.

Resten av uka som vanlig!

Mandag hele uka...

Det er noe med denne dagen som gjør at den føles så lang... Været forandrer seg hele tiden, det er lite folk i gatene og jeg har bare suttit forann pc hele dagen. Jeg har bare gjort bitte litt nyttige ting. Skrivit inn alle kursdatoer i min kalender. Prøvd å finne ett fint hotell i Bordeaux, lyssnat på radio, solgt en fin veske og en kjole. Spist lunch og tenkt på livet...

Jeg møtte en gammel mann på vei til jobbet idag som fikk hjelp å finne frem til St Hans Haugen og postkontoret der. Når han fått informasjonen såg han på meg, tok meg på skuldern og sa med takknemlig stemme. "Takk for at du finns og takk for at du var her akkuratt nå" himmel, jeg var på gråten hele formiddagen. For en herlig gammel mann. :)

Nå skal jeg fortsette å planlegge en kveld i Bordeaux på fredag. Har du forslag så send gjerne en kommentar. Jeg og mannen er over normalt interessert i god mat og god vin så slike tips mottages med takknemlighet.

Ps. I helgen er det Mette som holder åpent lørdag og søndag, var snille med henne!

AgnetaN

lørdag 28. juni 2008

Åhhhh, se hva jeg fikk!

Jeg fikk denne vakre stolen idag, og dessuten levert til Sømmelig! Jeg fant en annonse på nett og tog kontakt, 20 minutter etter sto stolen her. Den skal få bo her nå. Den er deilig slitt i læret og har vakker patina i det mørke treet.

Ellers har det vært en fin dag, mange gjester og venner innom, noen fine ting har fått nye eiere.

Ellers har jeg lyssnat på SR P1, Sommar. Idag var det Lars Winnerbäck som var sommarpratare. Herligt å høre hans rolige stemme. :)

Nå skal jeg ta meg en kopp med god Monsooned Malabar.

Agneta

fredag 27. juni 2008

kaffe og ruskt og regn og radio

Idag har jeg vært lat lat lat... jeg har ikke gjort noe produktivit i det hele tatt. Bare skravlet med gjester, surftet på internett og lyssnet på radio.

Ellers har jeg fått mer re-design-klær og hellt i meg allt for mye kaffe. I morgen skal jeg bli klar med regnskap. Basta!!

Vi sees,
Agneta N

torsdag 26. juni 2008

det ble en bra dag i går tross allt!

Dagen begynte ikke så bra. Jeg var ute på Ryen for å hente litt stoffer og en stumtjener (bra) og skulle ned fra en rampe på en slik metalltrapp (mindre bra), og med mine fine gulltreskor så endte det nesten i katastrofe... Kneet mitt som allerede er rart fikk seg en skikkelig smell igjen (veldig dumt). Så parkerte jeg laaaangt borte, gikk til Sømmelig, og fant ut at jeg hadde nøklene i bilen så det var bare ta turen tilbake og hente nøkler... Haltandes bestemte jeg meg for å kjøpe masse blomster for å bli glad igjen! Det hjalp veldig.

Nå står det nydelige pelargoner, lavendel, margaritter og en til som jeg ikke husker navnet på ute på trappa.

Etterpå gikk dagen i jevnlige cafebesøk og shopping. Jeg solgte begge barnestolene så idag har jeg fått levert en fra en venninne. Har lånt den så jeg har noe å tilby når det kommer barn.

Ellers fikk jeg ordnet med en del regnskap, ryddet opp i ting og tang og idag skal jeg fortsette med budjsett. Har lagd "varma mackor" som kan kjøpes i cafeen nå. Både med og uten skinke.

Nå skal jeg skrive inn alle kursdatoer i min kalender.

Håper vi sees snart,
Agneta N

tirsdag 24. juni 2008

Skattejakt og strikkecafe

Idag har jeg og Mette vært ute på skattejakt. Jeg fant litt av hvert og er fornøyd med dagens tur. Blant annet fant jeg mange fine kaffekopper på stett! Kjempesøte. Og så kjøpte jeg noen gamle bilder, jeg klarte ikke å la dem ligge på bruktmarkedet blant gamle møbler og slikt. Det er jo en historie bak dem. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dem men jeg finner på noe.


Meeen, det som er så gøy med dagen idag er at jeg har et stort strikkeselskap på besøk i kjelleren. For att alle skulle finne veien satt jeg mitt skilt i Ullevålsveien (ved bussen) med teksten "Sømmelig har åpent 123 skritt ned i bakken". Ser ut som alle fant frem for kjelleren er full av strikkepinner, mønster og kaffekopper. Veldig hyggelig!

Ellers har jeg tenkt på mange ideer til juleverksted... låter kanskje litt rart å tenke på det nå, men når høsten kommer med alle kurser så må slike ting være på plass. Vi har tenkt å noen kvelder for kun voksne. Og noen ettermiddager for barn og voksne.

Nå skal jeg bestille inn mer kaffe.
Snakkes!
Agneta N

mandag 23. juni 2008

Hva skjer på en mandag da?

Jo, det regner ute... Var på stor cashen på morgenen og fylte opp med Feel Good drikker igjen. Så ut og kjøpe eplemost som også tok slutt en dag.

På Sømmelig møblerte jeg om fordi jeg hadde fått ett nytt bord som står i butikken. Nå er det igjen to-tre sitteplasser i butikksavdelingen. Bordet er kjempefint i grønt.

Jeg har også fått en lagerhylle som jeg skal montere i morgen så jeg kan rydde opp i de små kottene. Dessuten skal jeg hente en ekstra stumtjener på onsdag. Og så har jeg fått en hel eske med lysslinger som skal henge i vindu eller i åpningene til småkotten.

Jeg skal møblere om litt nede i morgen formiddag fordi det kommer en gruppe jenter/damer og strikker hos meg i morgen tirsdag. Da vil Sømmelig ha kveldsåpent. Jeg gleder meg!

Jeg har lagt til "varma mackor" på menyen, det er grillad sandwish med ost/skinke og tomat. Eller pesto, tomat og ost for dem som ikke spiser kjøtt. Prøvde en idag og det var like godt som jeg husker fra cafeen i stallen når jeg var liten. (joda, jeg har jo spist det etter men det var liksom den enkle gode smaken som jeg var ute etter.)

Så reparete jeg en jakke for en kunde. Jeg pleier ikke å ta på meg reparasjonsjobber, men noen ganger kan jeg ikke si nei. :)

Men, jeg har ett jobb til noen der ute. En av mine snille snille kunder kom med et stort gammelt fint lappeteppe idag. Hun trenger noen som kan bytte ut noen lapper som har gått i stykker. Jeg kan ikke ta på meg jobben da jeg aldrig har sydd lappetepper og vil bare bli frustrert om det ikke blir pent. Men jeg tenkte jeg kan spørre dere som leser bloggen? Noen der ute som vil ta et betalt jobb? Lappeteppet er hos meg og jeg kan sette deg i kontakt med Brit. Send meg en mail!

Aggen

Det er mannen min det!

Kronikk som ble publisert på Digi.no idag. For spesiellt interesserte datanerder. Sorry, har ikke mye med søm her... ;)

lørdag 21. juni 2008

Lørdag




Idag har jeg rukket å handle inn litt ting til butikken. Men i min iver glemte jeg inkjøpsliste til butikken. Derfor har jeg ikke hatt eplemost og feel good idag. Ordner det på mandag morgen. Promise!

Så har jeg knipset masse bilder på nye ting. De er lagt ut på Facebook. Legger inn noen her bare så dere kan se litt.

Så har jeg fått ett fint bord som skal stå i butikken så det igjen blir sitteplasser der. Kjempefint grønnmalt. Rakk ikke å hente det idag tidlig, så jeg håper jeg får det med meg i ettermiddag eller i hvert fall før mandag. Idag har jeg også kjøpt et gammelt Scrabble spill. Jeg har blitt litt avhengig av Ordspill.no og nå tenkte jeg at et ekte spill med trebrikker må jo være mitt i blinken.

Nå kom Mette, vi snakkes!
AgnetaN

fredag 20. juni 2008

Idag är det midsommarafton!

Och hemma i Norrland firar hela familjen midsommar tilsammans med nära och kära. Denna bilden kom på mobilen för en liten stund sedan.

Det är min systerdotter Fanny. Hon och hennes bror Linus firar med hela tjocka släkten i Noxo. Mor och far firar i stugan i Pojkijärvi tillsammans med Johanna, Emma, James, kanske Erik och så farmor såklart. Jag saknar hela gänget.

Själv har jag haft en fin dag här på Sømmelig med många härliga gäster och vänner på besök. Jag har fått mer kläder till re-design och sålt koppar och den fina retrostolen. Igen, väldigt kul att de kommer till rätta ägare. En kjol fick flytta in i en ny garderob och ett smycke som min syster Anette har gjort fick en ny plats.

Nu skiner solen igen utanför och jag dricker kaffe tillsammans med en kund som har kommit långvägs ifrån. Hon hade som många andra den här veckan läst om Sømmelig i bladet Norsk Husflid. Kul!!

Ikväll skall jag på kino med vänner och i morgon är jag här igen! Kanske vi ses?

torsdag 19. juni 2008

For en fantastisk dag!

Idag dro jeg tidlig ut av byen for å lete etter skatter til butikken. På veien ut såg jeg en elg som sto og spiste i skogen! Så idylliskt. Det er nesten ett must å komme seg ut på bygda innimellom. Luft, grønt og bare masse masse plass!!!

Jeg fant masse fint på min tur og var tilbake litt for sent... Beklager. Hadde satt opp en skilt på døren så mine gjester kunne ringe meg og det gjorde de. Dessverre hadde jeg telefonen på lydløs så jeg missa ett av samtalene.

I morgen skal jeg legge ut bilder av tingene på facebook. Men jeg må finne ledningen til kameraet først. Krysse fingrene for meg! Legger ut en bilde som er tatt med mobilen. Men den er ikke så bra.

Men jeg fikk inn de nye varene og har ordnet litt i butikken idag. Blandt det jeg fant kan jeg nevne:
  • En vakker Disney blikkboks fra ca 60-70-tal.
  • 5 sett med sengetøy, vasket og manglet og i de nydeligste stoffene fra noen ti år tilbake. Disse er fantastiske å sy barnetøy av eller som en av mine kursdeltakere fortalte; pysjbukser til seg selv og kjæresten.
  • tynne hansker fra 50-60-årene.
  • Stavanger Flint kaffesett. Fra serien June, dekor av Rolf. 4 kopper m skål + assjetter g to eggekopper.
  • Gustavsberg kaffesett. Serien Emma, 8 kopper m skål, + assjetter.
  • Vegglampe i tynn messing/metall. 50-tall.
  • 2st 70-talls draperier i brun/beige/hvit.
  • En gammel gammel bilde, katteunger m sløyfe. 40-tal tipper jeg.
  • Kleshengere kledde med heklede futteral. Blå, gul, røde, rosa, mint...
  • Noen halsbånd og øredobber i årstallene 50-80-tall.
  • Stort stykke blomstrete stoff i myk, myk bommul.
I butikken har jeg også hatt koselige gjester idag. Mange fine ting har funnet nye eiere og jeg er så glad. Det er alltid koselig når kundene finner noe de liker, det er jo tross allt ting jeg selv liker.

Så har torsdagsjentene vært innom for å sy. Alltid like hyggelig.

Nå sitter jeg i sofaen hjemme etter middag og ser på 60 minute makeover... rart konsept det der. Kan aldrig tro det blir bra...

Sees i morgen!
Agneta N

onsdag 18. juni 2008

Vad kul!


http://stickkontakt.blogspot.com/

Bilden er lånt fra Stickkontakts blogg!

Fantastiskt, sjekk den siden, her er det mye kul!

For en deilig dag!

Idag har det vært oppover for meg. Igår begynte dagen ille, men sluttet fint med nettverksmøte. Mye inspirasjon å få der og nye venner.

Idag har jeg hatt en bra start med mange hyggelige kunder innom hele formiddagen. Det gir masse energi og jeg har fått lage lister og instruks til sommeren. Jeg skal ha fri noen dager og da vil Mette være her. Mette er jo som dere vet designeren bak merket AnnikkiDesign og kursleder her på Sømmelig.

Så kanske jeg får besøk av en strikkeklubb neste tirsdag. Jeg krysser fingrene for at det har lyst å prøve Sømmelig som hang out en kveld.

Agneta N

Det kom et mail!

Tjolahopp, tjolahei
Kanskje kommer vi nær deg?
Torsdag, fredag og lørdag denne uken blir vi å finne
på kunsthåndverksmarkedet i Bergen.
Vågsallmenningen ved Format,
Hyggelig om vi sees!
God helg,
Natascha, Snella & Petronella


tirsdag 17. juni 2008

For en usel dag!

Først hostet jeg så mye på morgenen at jeg ikke turte å dra på kaffesmaking. Skikkelig nedtur, det hadde vært gøy å lære seg mer! Men jeg ble med på mailinglisten og skal få invitasjon neste gang det skjer noe, lovde arrangøren.

Så finner jeg en faktura på 630.- for noen papirruller til betalingsterminalen. Det er jo ran, blir så sur av slike ting. 95.- + mva i ekspeditionsgebyr?! Huff, deppa for mindre.

Så var det nesten umulig å finne parkering idag, masse små biler og motorsykkler som står på store plasser og tar opp to parkeringer. Ja, jeg vet, "de kunne jo ha parkert fint når de parkerte OG så har andre biler rundt om flyttet osv.. Jaja, men det tenker jeg ikke på når jeg kjører runt og runt.

Men jeg føler meg ikke helt stakkarslig, jeg har en blå scarf på hode idag og den liver opp hver gang jeg går forbi et speil. Farger gjør susen!

Nå har jeg gjort litt regnskap og prøver å finne ut hvordan man selger aksjer. Nå om någon gang må jo være et fint tilfelde å selge aksjerne. :) Jeg vurderer også å sette skilten ute i gaten igjen. Det var en som sa jeg kunne få bot, men den står så fint på ett gitter som ingen går på, så det bør jo være ok. Når jeg fjerner den kommer jo ingen ned for gaten.

Idag skal jeg fotografere mer ting og legge på facebook-galleriet, da kan dere reservere ting eller bestille dem dersom dere bor langt unna.

Vi sees
AgnetaN

Nyhetsbrev Juni!

Da var det dags for nyhetsbrev igjen da. De av dere som følger med på bloggen vet sikkert det meste allerede! http://sommelig.blogspot.com


ÅPNINGSTIDER
Jeg har åpent hele sommeren og vill annonsere forandringer i åpningstidene på hjemmesiden. Føreløpig er det stengt søndager og åpent alle andre dager.

KURS
Kurskalender er oppdatert og lagt ut på nettsiden. Noen nye kurser er lagt til i høstens program. I tillegg har jeg lagt ut en PDF med kursdatoer. Under sommeren har jeg satt opp noen redesignkurser og vil også kjøre noen nybegynnerkurser.

BUTIKK OG KAFFEBAR
Infor sommeren har jeg fyllt opp butikken med litt av hvert, det er gamle rammer, kjoler, sko, vesker, scarfs, lamper og annet. Sitteplassene er flyttet ned i kjelleren da kaffebaren blir fryktelig varm når solen ligger på. Jeg har fått et fryseskap så jeg skal kunne lage iskaffe når solen kommer igjen. I dag har jeg hentet en gammel kassettspiller som skal stå i kjelleren etter den har fått litt service. Da kan vi spille gamle kassetter som jeg har spart på siden 80-tallet!

SYSTUEN
Symaskinene er flyttet inn i det lille kjellerommet i sommer da vi ikke har så mange som syr samtidlig. Pris for symaskinleie er redusert til 2-for-1 i sommer, sy 1 time betal for en 1/2. Sy 2 timer betale for 1. osv. halv time er fortsatt minimumbetaling. Jeg har også en overlock fra Bernina som kan leies for 50.- timen.

LITT AV HVERT
Jeg har sydd noen dåpskjoler og skal fortsette med det. Kjolene er en form for redesign da jeg bruker gamle materialer som duker og gardiner. Enda er det kun to ferdige men jeg har masse tid i sommer så det blir flere. Størrelsen skal i følge det gamle 70-talls mønsteret være 2-6 måneder.

Planlegger du utdrikningslag kan du ta kontakt med meg så kan vi finne på noe gøy sammen.

Håper vi ses i sommer!
Agneta N

mandag 16. juni 2008

Cupping!

Tilbake på jobb etter en fridag. Idag har det vært litt trafikk her så jeg tror absolutt mandager er en god dag å ha åpent. Kanskje kan bruke fredagen til skattejakt i høst. Da er det uansett veldig stille her.

I morgen skal jeg på kurs i cupping i regi av Kaffe.no. Det skal bli spennende. Kaffen vi skal smake på kommer fra Guatemala. Firmaet som står for cuppingen er Anacafé.

På kvelden skal jeg på møte med en nettverksgrupp som jeg håper å kunne bli medlem av. Jeg gleder meg skikkelig for det vil være en stor støtte å treffe andre som også lever et gründerliv og skjønner hva hverdagen har å komme med.

Nå skal jeg legge ut kurskalender på nettsiden. Det er et himlans knot, men jeg skal få det til.

AgnetaN

lørdag 14. juni 2008

Utdrikingslag eller möhippa som vi sier i Sverige.

Idag har jeg hatt mitt første utdrikingslag her, vi satte av to timer til en redesign for bruden. Veninnene hadde flydd bruden fra London og sammen med moren tatt med klær fra brudens garderobe. Utifra disse ble det en kjole i to utførenden. Basekjolen er en kjole som kan brukes alene og så et lag med skjørt i lag-på-lag som festes med et belte for å gjøre den litt crazy for dagen. Jentene var kjempeflinke og jeg er glad for å ha fått bidra med noe på en så viktig dag!

Nå har det sluttet å regne ute og jeg spiser en scones og drikker en stor latte. I høytalene strømmer det deilge bossanovatoner og utenfor gikk nettopp en indisk familie forbi. Lillegutten på ca 4år hadde en nydelig dress på seg. Søøøøt! Sikkert en feiring på gang der også.

Senere idag er det mer aktiviteter, og under dagen håper jeg på litt besøk.

AgnetaN

fredag 13. juni 2008

Esmod Diplomvisning 2008

Igår var jeg og Lill Beate på Esmod Diplomvisning på Ballroom i Oslo. Det var masse masse mennesker der. Mange stolte foreldre og besteforeldre. Syntes litt synd på alle de gamle damene som ikke såg noe. Plassene forest var jo som seg bør vigd til potensielle kjøpere / media og andre som forhåpentligvis gir business til de nybakte designerne.

Etterhvert hadde jeg blitt skvist så langt bak at jeg gjorde som jeg gjør på konserter; går lengst bak. Der er det oftest best sikt. Og mye riktig, jeg fant et nesten tomt rom og en lenestol som var satt ved en peler i gangen. Jeg tok av meg skoene og stod på stolen, og vips! Da såg jeg kjempebra. Og så rakk jeg og se Kronprinsessen Mette Marit når hun kom. Dere som kjenner meg vet at jeg ikke er så royalistisk av meg, men det var faktistk litt merklig, jeg reste meg raskt opp og så nikket hun.

Jeg dro på visningen fordi jeg er interessert så klart, men også for at min magedanslærer Sirin viste sin avgangskolleksjon Cirquedelic! Veldig moro og veldig annerledes. Andre del av visningen var min favoritt, men over lag var alle bra. Høy kvalitet synes da jeg.

Prøvde å finne en bra artikel på nett om visningen men det er mest fokus på kronprinsessens ring og Mira Craig.... hmpf!

Om jeg kommer over noe skal jeg legge det ut her.

Snakkes,
Agneta N

Kurskalender er klar!

Nå skal jeg bare få den inn på kalendersiden. Det er litt knåp med html-koding men jeg skal få det til i løpet av helgen. Kurser frem til desember er planlagt og det blir en ny kurs.

Det er kjolekurset som er en blanding av mønsterkurs og mønsterkonstruksjon. Vi utgår fra samme mønster og får et eget design ved å endre på noen gitte deler. Med forskjellige stoffer og ideer, blir det helt forskjellige kjoler for alle deltakere. Det blir en kul kurs!

Ellers er det som vanlig, Nybegynner, Re-Design, Mønsterkurs og Mønsterkonstrukjon/-skjørtkurs som står på kalendern.

I desember kjører vi juleverksted for barn og voksne. Disse skal utformes litt i løpet av sommeren.

Vi prøver også med strikkekurs og nålebinding.

Nå skal jeg snart hjem og lage kyllingburger.

Sees,
Agneta N

torsdag 12. juni 2008

Bloggpris!

Jeg har fått en bloggpris! Det er en vandringspris fra Blogger with a purpose. Gitt til meg fra Snux.

Reglerne er som følger:

1. Awarded parties must nominate five people who have not received the award.

2. The blogs that receive the award must serve some purpose.

3. In their post about the award they need to link back to this entry.

4. Awarded parties must post the award banner on their site. The banner must remain linked to this site.



Så här skriver Snux:
I dag slo det meg at den naturlige mottaker av en pris for en Blog With a Purpose, må være Agneta på Sømmelig. Hun har startet opp symaskincafé som i allefall for min del har gjort hobbyverdenen i Oslo enda mer spennende. I tillegg er hun veldig flink til å reklamere for andre som driver med kunst og håndarbeid. Jeg synes både symaskincafeen og den tilhørende bloggen fortjener en pris!

Dette betyr att jeg skal få sende denne prisen videre. Nå skal jeg i tenkeboksen.

Idag er det marked på Majorstua. Mine to dåpskjoler henger der og jeg håper de blir solgt. Sommeren er stille og det er ikke bra for businessen. Så vill dere støtte opp kommer dere innom og kjøper en kopp kaffe i ny og ne! *smiler* sees vi?

Klem
Agneta

tirsdag 10. juni 2008

Marked der jeg skal vise mine dåpskjoler


BAKGÅRDSMARKED

I NIELS JUELSGATE 45 A (inngang fra Meltzersgate)

TORSDAG 12. JUNI fra kl. 12 – 18

Her i den frodige bakgården kan du finne pene og nyttige ting til liten og stor, for eksempel:

Håndlagde smykker, sjal, vesker og kort.

Håndlagde barnekjoler og luer. Fine dåpskjoler.

Både pynte- og bruksgjenstander i decoupage.

Brukte klær, sko og vesker

og ellers litt av hvert av nye og gamle ting til hjemmet.

VELKOMMEN INN I BAKGÅRDEN


Hilsen Hedy, Mette og Else

Endelig er dåpskjolen klar!

Jeg brukte en helt hvit blondegardin til denne isteden for den beige med grønne blomster på. Den grønne toppen gikk ikke helt sammen med den fargen. Sånn ble den da den er klar. Jeg har valgt å ikke legge en underkjol på denne, synes det er søtere med en hvit body under så man kan se de små små føttene!

Ellers er jeg litt rusten idag, merker at sol og blåst og trekk tar litt på halsen. Men inget som ikke noen kopper med te kan ta knekken på!

mandag 9. juni 2008

Nei, det ble ikke iskaffe idag

for jeg suset runt litt for mye på morgenen. Dro ikke ut til Brobekk og kjøpte isbiter som jeg lovet å gjøre. Nå har jeg støvsugd og ryddet litt her på Sømmelig. Lagd meg en latte og snart skal jeg sette meg ute i VINDEN og lese Aftenposten.

Skriver mer senere!

AgnetaN

lørdag 7. juni 2008

Musikkens dag i Oslo!

Jeg har hatt besøk av venner nesten hele dagen, noen kunder innimellom men ellers stille. Været kunne ikke være bedre for en musikkens dag i Oslo. Nede på Blitz er det konserter men jeg hører ikke opp hit. På Kunstindustrimuseet har Christer og koret konsert idag.

Jeg sitter her og veksler mellom sol og skygge. Surfer litt og lyssner på P3 Star på SR. Nå spiller de: kate ryan - ella elle l'a. Skikkelig sommerdisco!

Gleder meg til i kveld da vi skal grille og drikke litt god vin med venner i bakgården hjemme. På mandag skal jeg fylle fryseren med is og isbiter. Må øve meg litt på iskaffedrikkene også. :)

Håper dere har en fantastisk dag i solen!

Klem
Agneta

fredag 6. juni 2008

Det kom et lite mail

Stikk innom Skaperverket på Grünerløkka Lørdag 14. og søndag 15. juni og kjøp fin keramikk!

Åpningstider
Lørdag: 11.00 - 17.00
Søndag: 12.00 - 16.00

32.1 grader inne!

oj oj oj!

40.9 grader varmt...

...Er det i solen. Når termometern hadde kommet opp i den temperaturen gikk jeg inn, trolig hadde den stigit mer om jeg stannet kvar... Jeg tror jeg besvimmer snart. Jeg har jo lyst å sitte litt ute også men det går jo rett og slett ikke. Blir søvning. Men det er fint ute nå. Og menneskene ser glade ut.

Jeg har lagd meg en latte og drukket noen liter med vann. I Sverige feirer vi natsjonaldagen idag. Jeg feirer bursdag. Hipp hipp!

Jeg holder på med å sy klar dåpskjolen som jeg begynnt på for leeeenge siden. Jeg skal få lov å vise opp dem på et marked snart. Da må jeg jo bare ta sjansen. Så håpe på at noen synes de er morsomme nok til å kjøpe. For de er jo kanske ikke så tradisjonelle da. Ellers hører jeg mye på svensk radio for tiden. www.sr.se just nu er det Christer.

Ellers kan jeg si at jeg slutter aldrig å forundres over hvor dårlig folk er til å lukeparkere, eller parkere i det hele tatt... Hjelp... ser mange forsøk under dagene her ja..

Dersom dere er på tur i solen i morgen håper jeg å kunne tilby iskaffe! Menyen er klar men fryseren er fortsatt på majorstuen. Jeg skal få den på plass i morgen før jeg åpner håper jeg. Nam!

Ha en fortrefflig fredag og en deilig helg med mye musikk!

Agneta N

torsdag 5. juni 2008

Ikke kaste bukser

Det finns bukser som ikke er pene, og mannen min har ett par sånne. Idag kastet han dem og jeg reddet dem i siste liten for jeg liker jo ikke å kaste ting. Problemen er at de er litt smale nederst, og det er jo ikke flaterende for noen. Så jeg tok dem til jobbet idag og klippte av benen. Sånn, ett par shorts. Så sydde jeg på gule bånd med hvite prikker og byttet ut alle knapper til gule knapper. Buksene er i utgangspunkt grå. Så det ble litt morsomt. Nå får vi se hvordan de fungerer som shorts. :)

Det er varmt her, veeeeeldig varmt og jeg har langbukser på meg. I morgen kan jeg ha skjørt på meg igjen og sitte ute i solen med ett kryss når det er stille her. Men idag må leggens skjules under lange bukseben...

AgnetaN

Frysere, iskaffe, varmebølge, moteshow, tatoveringer

Det er så varmt her at jeg ikke klarer å gjøre noe annet enn å surfe på nett. Jeg er jo ikke særlig glad i solen. Jo, det er ok, men jeg er ikke sånn som blir brun på sommeren, liker varmen men vil gjerne sitte under parasoll med en bok. Her er det glovarmt ute og inne også. I kjelleren er det deilig svalt.

Igår fikk jeg ett fryseskap av en vennlig Undeskog.no brukere. Hentet det i dag morges for å finne ut at det var et kjøleskap, vi har tatt feil, fryseskapet står kvar i kjellern og skal byttes i morgen. Men da blir det iskaffe på Sømmelig. Jeg har lagd en liten iskaffemeny:

Islatte
Espresso, sukker, melk og isbiter

Shakerato
Espresso, sukker og isbiter

Ismocha
Espresso, sjokoladesaus, melk og isbiter

Mintmocha
Espresso, sjokoladesaus, mintsaus, melk og isbiter

Igår var jeg osgå på Khio-elevene sin motevisning på doga. Veldig mye fint der, likte spesielt godt: (klikk på lenken så kan dere se alle avgangseleverne, let frem mine favoritter om du er nysgjerrig :)

Cecilie Windtwood //MA "Blåmann" Barneklær vist som video. Håper videoen vil bli publisert på nett så flere kan se den. Nydelige klær og søt video.

Lill Jeanette Haldbakken //BA "Sub couture". Kul kolleksjon med snyggeste modellene den kvelden! Masse tatoveringer :D

Men som sagt, det var mye fint. Disse to var dog mine favoritter.

tirsdag 3. juni 2008

Tilbake på jobb

etter en fridag som faktiskt ble brukt på meg selv! Sov lenge, spiste en laaaaang frokost, såg på dr Phil og andre fine formiddagsprogram ;) mens jeg vasket kjøkken og hengde opp klær. Så en tur på CC Vest og litt shopping av nødvendige ting.

Her ble det også det obligatoriske besøket på United Bakeries med venninne. Der må de skjerpe seg med service! Hmmm, man står ikke og tar mobilbilder på hverandre mens det står kunder og venter?! Hyggelige forsåvidt, ikke noe med det men litt for uoppmerksomme på kundene sine.

På kvelden ble det et godt glass rosévin og enda mer slapping forann tv. Spiste restene av woken som ble lagd dagen før.

Idag har jeg hatt mange besøk her, og til tross for varmen har det gått en del kaffe. Men muffins er det ingen som har lyst på i hetebølgen som slår over Oslo. Jeg ønsker jeg hadde en isbitmaskin så jeg kunne servere iskaffe. Det er jo så utrolig godt. Og SMUDIS hehe.. eller smoothies som det heter på utrikiska. Nå hører jeg på Kent og har fyllt ut papirer for et prosjekt jeg skal være med på til høsten/vintern 2008. Eller Sømmelig skal være med på, ikke jeg personlig. Så er jeg i kontakt med bydelen St Hanshaugen for bydelsdagen 14 juni. Det blir gøy. Sees på Haugen!

Nå er det en time til stengning, og jeg begynner å lure på hva som skal serveres til middag idag. Kent er i St Petersburg så det blir middag for en. Jeg tror kanske jeg tar en svipp innom en Sushibar og tar med meg noe godt hjem!

Snakkes i morgen igjen da,
AgnetaN

søndag 1. juni 2008

Rubiks kube, eller barrel som den tydligvis kalles

Jeg var jo som sagt på loppemarked igår, jeg fikk med meg en del ting hvorav den ene tingen er en rubiks kub. Den modellen jeg klarte å røske med meg var en barrel. Eller octagon. Tog meg en hel evighet å finne den på nett. Og jeg er ganske flink til å google. Uanset, denne modellen er det...

Nå er jeg på grensen til gal. Jeg klarte aldrig de vanlige back in the 80-ties og hva tenker jeg på da jeg skal prøve meg på denne!? Denne settingen på nettsiden gjorde meg ikke heller mer positiv til å klare det: This leaves 8!·12!·37·28/4! = 450,541,700,775,936,000 or 4.5·1017 positions.

Idag har jeg hatt noen stamkunder innom i omganger, noen nye ansikter har jeg også sett. Hyggelig. Kjellern er en velsignelse når vi uvane nordbor blir overrasket av for mye sol. NEI, jeg klager ikke, jeg sier bare att det er veldig varmt!

Ellers har jeg bare suttit ved pc idag, surfet, vridd på den kuben og slitit mitt hår. I morgen skal jeg ha fri som vanlig, men om jeg kjeder meg finner dere meg her som vanlig!

Nå skal jeg høre videre på pet shop boys.

Agneta N
Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics