tirsdag 30. september 2008

For en fantastisk dag!

Ser man på?! Klokka er 14.oo og allerede er nettsidetrafikken høyre enn den har vært på lenge. Mailer tikker inn, bloggkommentarer og telefon og sms fra kjente og ukjente. Sømmelig har vært mye besøkt idag og jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger etter inslaget på TV2.

Jeg jobber med å sette opp nye kursdatoer for nybegynnerkursene. Da det allerede er venteliste på de i oktober. Er du interessert er det fortsatt mulig å få gå kurs. Bare gi meg beskjed.

Idag har jeg ellers suttet ved datorn og svart på mailer, betalt regninger og planlagt. Så har jeg bestillt bøker slik at dere som skal gå strikke kurs med May B kan stikke innom og kjøpe boka dersom dere ikke allerede har den. Dere som er nysgjerrige kan komme innom for å se på den.

Jeg har også fått brev fra Japan. Wakako har sendt meg en fin sømbok på japansk. Det er enkle ting så med mønster og bilder kan vi sikkert finne ut av det. Jeg synes allt fra Japan er vakkert. Måtte spare på konvoluttet også da det hadde så fint frimerke og vakker tekst. Så fikk jeg også notatbøker som var kjempefine.

Ikveld er det siste gang på mønsterkurset. Det blir så gøy å se alle de fine kreasjonerne som snart er ferdige. Om jeg får lov legger jeg ut bilder her etterhvert.

mandag 29. september 2008

TV2 Godmorgen Norge!

Jeg er helt utslitt, jeg har hatt tv på besøk og det var kjempegøy men jeg blir jo så nervøs! Nå som de har gått har jeg hivet i meg 3 kopper kaffe og prøver å roe meg ned... (dårlig løsning med koffein kanske?!) Inslaget vil bli vist på Godmorgen Norge i morgen, tirsdag kl 8.40.

Tusen takk til Christine og jentene fra RadiOrakel som stillte opp som syere. Noen av de som lovet å komme kom ikke likevel og da ble det litt krise. Men en telefon ned til radiostajsonen resulterte i besøk av 3 hyggelige jenter! Igjen, takk!!!!

Nå skal jeg spise lunch, lese boken om Kurt som blir pastor i Kurtby og slappa av litt. Ikveld er det trening og i morgen er det kurs igjen.

Agneta

lørdag 27. september 2008

Lørdag i hovedstaden

Lørdagen begynte med en tur ut på lageret vårt på Skjedsmokorset. Vi holder på å tømme det fra de siste eskene og ting. Så i morgen går det flere turer. Fant flere bøker som jeg har tatt med til Sømmelig. Bøker fra 70-tallet om søm av barneklær!

Her har det vært folk innom på formiddagen men stille nå etter 15.00. Akkurat nå er mannen min her og vi spiser mat fra naboen. Det er jo lørdag og da er det greit med en shawarma!

Jeg er ikke her i morgen, da er det mer bæring fra lagerboden og så skal jeg ivei til Capio for å sjekke mitt vonde kne. Etter det en tur til Drammen for å hilse på lille Mie.

Sees mandag, og igjen, kan du komme er du velkommen kl 9.30 for å være med på TV :)

Agneta N

fredag 26. september 2008

Høsten er så herlig!

Igår var det vakkert vær i hovedstaden. Så bæretreffen som vanligvis liver opp lokalene var i parken. Skjønner det!

Jeg satt inne og jobbet med kurser. Det er fullt trykk på kursene og noen begynner det å bli venteliste på. Om du er interessert i kurs er det alltså ingen poeng med å vente med påmelding. Dersom jeg får din påmelding i tide kan jeg også sette opp ekstrakurser for dem som kommer på venteliste. Fiffigt!

Ellers har jeg en radiostasjon som skal se om lokalene kan brukes for en bandlansering. MORO! Spørs jo bare hvor mye utstyr de har og hvor mange som skal delta. Jeg gleder meg til å treffe dem og snakke om saken.

Jeg rakk å sy ferdig et lite prosjekt og begynte på mine koppstrumpor. Skal også test sy noen av gamle gensere som jeg har tovet i maskin hjemme. Se etter navnlapper som jeg skal sy på ting jeg lager på Sømmelig. Lurer på om minanamnband.se er tingen å gå for. Har hørt mange si at de er bra.

Så legger jeg planer for høstens pysselkvelder:
  • Fredrikke kanske kommer og lager kort med oss. Perfekt til jul.
  • Sy ditt eget monster i oktober, halloween...
  • Julpyssel for voksne og barn i november og desember.
  • Nålebindingskurs er oppe på agendaen igjen.
  • Perlestrikk, feks pulsvarmere med perledekor.
  • Søm av ammeputer, slynger og mei tai.
Markeder på Sømmelig:
  • Muligens 25 oktober
  • 2 i november
  • 2-4 i desember, da blir det julmarked så vi kan kjøpe fine julegaver av flinke mennesker som beriker vår verden med vakre håndlagde ting!
Igjen, dersom du vil være med, send meg en mail slik at du kan få beskjed når endelige datoer er på plass.

Hvis du finner noe her du synes låter interessant, enten som deltaker eller kursleder så ta kontakt.

Idag i skrivende stund har jeg fri. Jeg skal ned i byen og hente en klokke jeg har fått som skal henge i systua. Så skal jeg ned på Gyldendal for å hente printede plakater for strikkekursene vi skal ha i oktober. Flere poser fra Snella&Petronella skal hentes.

NB! Trenger fortsatt minst to til som skal være med på mandag. TV kommer 9.30 og skal filme lokalene, intervjue og få med seg hvordan det ser ut når Sømmelig er på sitt beste. Men ettersom det er høstferie, mandag morgen og generellt usikkert når det er mennesker i lokalen trenger jeg alltså å planlegge dette. Kan du komme kl 9.30 på mandag så byr jeg på morgenkaffe og noe å spise. Så syr vi og koser oss i noen timer. Send meg gjerne en mail om du kan, jeg leser mail hele helgen. agneta@sommelig.no


Nu skal jeg hente bilen på verksted og begynne min dag i byen.

onsdag 24. september 2008

NYE KURSER!

Dagskurser med Fredrikke A Petersen uke 42 og 43:
15 oktober redesignkurs. Vi syr nattøy til barn 0-7 år, i gjenbruksmaterialer. 12.00-16.00, 400.-
22 oktober redesignkurs. Vi syr bukse eller kjole til barn, 0-7 år, i gjenbruksmaterialer. 12.00-16.00, 400.-
Vansklighetsgrad: Du bør uten problemer kunne bruke en symaskin.


Strikkekurser med May B Langhelle uke 42-45:
14 oktober, dagskurs, tirsdag, strikke til baby, 0-1 år, 12.00-14.00 over 4 tirsdager, 800.-
16 oktober, Kveldskurs, torsdag, strikke til baby, 0-1 år, 18.00-20.00 over 4 torsdager, 800.-
Vansklighetsgrad: Passer for alle som har lyst å strikke pent babytøy.

Informasjon om materialer etc, får du da du melder deg på kursene. Bindende påmelding.

tirsdag 23. september 2008

Koppstrumpa?

Idag har jeg hatt mye besøk her på Sømmelig.
Jeg har administrert kurser.
Jeg har sendt ut nyhetsbrev og så har jeg klart å sy en liten koppstrumpa!

Jeg skal sy masse sånne nå som vintern kommer, da er det mange som henter take away kaffe hos meg. Og det er noen ganger veldig varmt å holde koppen.

Men hva heter det egentligen? Forslag mottas med takknemlighet!

Ikveld er det kurs og jeg gleder meg :)

mandag 22. september 2008

Sy barneklær?

Idag har jeg hatt møte med Fredrikke A Petersen, vi har avtalt at Fredrikke skal holde sømkurser på Sømmelig. Dagtid, redestign, barnetøy. Første kurset vil bli nattøy, andre kurset blir bukser eller kjole. Kurset vil gå på onsdager, mellom 12-16 og koster som alle andre kurser 100.- timen. Fredrikke har mønster i alder fra 0-7år. Gleder meg skikkelig. Jeg skal skrive ferdig kursinvitasjon og sende ut i morgen tirsdag. Håper å se mange av dere på kurset.

Ellers har jeg fått en pose med gaver, hatt besøk av kjente og ukjente og hatt en ganske grei dag. Gikk tidig for å rekke et møte men orket det ikke pga hodepine. Så jeg valgte å trene, jeg er jo med på det prosjektet på NIH. HAr ikke noe valg og det er deilig.

Nå skal jeg hoppe i loppekassa, i morgen blir en lang dag, jobbe hele dagen, avslutte noen påbegynte prosjekter, og så ha kurs på kvelden.

Sees,
AgnetaN

søndag 21. september 2008

Redesign på 1 - 2 - 3

I dag var Sømmelig søndagsåpent. Vi hadde drop in redesign i samarbeide med Oslo Miljøfestival 2008. Været var fantastiskt idag så jeg gjetter at mange av dem som har hørt av seg og hatt lyst å komme heller tok en tur ut i høstsolen. Men, til tross for været kom det noen kreative sjeler innom og vi sydde puter vi ble fornøyde med. Mette og Inger kom innom for å hjelpe til og det var fint, det er vanskelig å være overallt samtidlig. Takker!!

Putene er ikke vanskelige i det hele tatt å sy, og noe med poengen med dem er at de er enkle, du blir klar på max en time og du får brukt ting du ellers ville kastet eller gitt bort.

Her er en enkel inføring dersom du har lyst å prøve hjemme!

SKJORTEPUTE


Denne puten er superenkel å sy da du i prinsipp kun trenger 4 sømmer på maskin. Knapperaden på skorten fungerer som lukking. Jeg pleier å klippe stoffet litt mindre enn puten for jeg liker litt «tykke» puter. Feks en IKEA standardpute er 50x50 cm da har jeg klippt 47x47 cm. (inklusiv sømrom 1 cm.)


  1. Begynn med å stryke skjorten du skal bruke. Slette materialer er lettere å klippe i!

  2. Mål opp en papirmal i mønsterpapir eller bakepapir. Det gjennomsiktige papiret er perfekt for å kunne velge hvor du skal klippe i skjorten, du kan jo se mønster, knapper etc gjennom papiret!

  3. Plassere mønsterpapiret rundt om på skjorten til du finner den rette plassering. Tenk på detaljer som hvor knappene kommer, lomme/lommene, evt deler av ermene osv.

  4. Nåle fast mønsterpapir og klipp ut stoffet.

  5. Hvis du vil dekorere puten gjør du det nå.

  6. Vend rettside mot rettside og sy 4 rettsømmer rundt om alle sider, så kan du sy zig-zag eller overlokk rundt om. 1 cm sømrom.



TIPS PÅ DEKORASAJONER

Biesebånd.

Kantbånd.

Applikasjoner.

Dekorbånd.

Kombinere to skjorter en til front en til bakstykke.

Broderier.

Heklede duker.

Flere lommer.


torsdag 18. september 2008

Media i det siste

I sommer kom en fin artikkel i Allers, så hadde vi Husfliden i begynnelsen av sommeren. I august hadde vi en notis i ELLE og i morgen kommer en artikkel i Vårt Land. Håper jeg kan skanne og legge ut på nettsiden snart.

Kunstprosjekt i Lillestrøm

Kurset igår var moro men det var ikke så mange kjøpesentermennesker som trurte/hadde tid/hadde lyst å være med. Vi var 4 som sydde på første kurset inkl meg og kunstnærene. Andre kurset kom det ikke noen til.

Dere kan lese mer om prosjektet her; www.verksted-lillestrøm.no

Idag tar jeg det rolig, jeg må rense ut ting og tang som jeg håper jeg får tid til å gi til RadiOrakels loppemarked den 2o september på Blitz.

Bæretreffen har vært her som vanlig idag og så har jeg hatt besøk av kjente. :))

tirsdag 16. september 2008

Plan

Idag skal jeg bare slappe!!! Dette er den eneste planen jeg har:

  • Sy jeans
  • Sy noen re-designputer
  • Spise middag og lese boka Mengeles Zoo.
  • Holde kurs i kveld :)

Ikke noe mer idag! Holde meg frisk kanske? Spiser masse DayQuils her. ;) I morgen er det stengt på Sømmelig, da er jeg i Lillestrøm og holder re-designkurs!

mandag 15. september 2008

Mandags blues

Det er så rart det der med mandager. Det er ikke en myte, det ER slitsomt med mandag... Bare sånn littt...

Idag reste Johanna (min syster) og James (hennes blivande mann) hjem til Kiruna, vi er igjen alene i leiligheten og bare en madrass og dyner minner om det hyggelige besøket. :(

Min Sømmelige uke begynte tidlig med at jeg leverte ifra meg en husqvarna maskin som et TV-produksjonsbolag trengte å ha med seg på location idag. Så jeg troppet opp på Sømmelig kl 8.30.

Cafeen har vært mye besøkt idag, faktisk hele dagen fra kl 11 ca. Det er koselig. Noen kjente og mange nye ansikter. Mette er tilbake på jobbuke og det er alltid hyggelig. Jeg har tatt ett skippertak med å registrere regninger og fakturaer.

På onsdag skal jeg til Lillestrøm og jobbe med et redesign-prosjekt. Og på søndag er det drop-in redesign her på Sømmelig. Dette er annonsert i Grønn hverdag sitt Miljøukemagasin.

I morgen er det andre del av mønsterkurset. Da skal vi begynne å sy prøven. Det blir spennende.

Nå skal jeg klistre kvitteringer på papirer og sortere i regnskapspermen.

Snakkes!

torsdag 11. september 2008

Milde moses og hans mor!

Idag har det vært action her må jeg si!!!

Lill-Beate var innom for en redesign-økt. Favorittgensern (som hadde blitt toved i vasken) ble kombinert med en annen genser for å så bli kjole. Stilig! Så fikk hun prøve en ullkjole som kommer fra min venninnes oldemor. Den satt som en smekk på henne (må tas inn litt i livet, på bilden er det klyper). Den ble solgt bums!

Så har jeg hatt langveis besøk i butikken. Bæretreff fra jentene som snakker på forumet Tettintill. Besøk av elever på KHIO som trengte forskjellige ting. Så besøk av min veileder i nettverksgruppa jeg er medlem i.

Jeg er helt slutkjørt og glemte helt å spise. Så det ble en god falafel fra Hassan ved siden av nå nettopp. Nå skal jeg drikke noen liter med vann og puste ut i en time. Allt dette har nemlig foregått fra kl åpning til nå. DEILIG, jeg som var så nedfor igår.

onsdag 10. september 2008

Kurs er gøy!

Nå begynner jeg å bli seriøst urolig. Det er alltfor stille i ukene. Hvorfor må kommunene være så strenge med gateannonsering/gatebukker? De fleste av oss setter vel skilterne slik at de ikke er i veien for barnevogner, blinde og rullatorer? Eller gjør vi ikke?

Det er jo farligere i trafikken med syklister som ikke kan bestemme seg for om de skal sykle som bil eller som gangtrafikant.

De dagerne jeg har turt å sette skilten oppe i gaten (enten på gitteret runt Kunsthøgskolen, eller ved treet som står på utkanten av fortauet) så har jeg masse besøkende som elsker sjappa. De drikker kaffe, tar med brosjyrer om kurs, skriver seg i mailinglisten og mange kjøper noe i butikken.

Men uten annonseringen oppe i gata finner de ikke hit. Norge vil ha flere gründere, men de vil ikke hjelpe til. Nei, det var dumt sagt, slik er det:

Om jeg hadde jukset og gått arbeidsledig i tre måneder etter jeg sagt opp jobben. For å så melde meg inn i NAV for å så be om starte egetbidrag ville jeg kvalifisert til både dagpeng og evt startbidrag i oppstartfasen. Dagpeng i opp til 6 måneder. Startbidrag på opp till 400.000.-
(Dette er vanlig, til og med advokater gjør det for å starte ny byrå når de bryter ut fra ett annet.)

Eller om jeg bodde på bygda (der husleien er billig og kundegrunnlaget er mindre) så hadde jeg også kunnet få samme type støtte.

Men, ettersom jeg vil drive i storby, så må jeg enten drive med forskning, havbruk eller starte en bedrift som har potensiell vekstmulighet til utlandet.

Det er så trist at jeg gråter. Kvinnelige grundere vil de også ha? Men hvor da? Tipset jeg får er å søke legater og stipend. Nok klaging!

Igår startet første kurs for i høst. Det er mønsterkurset som kjører igang med 6 motiverte og flinke kursdeltakere. Vi ligger godt ann i tidskjemaet og jeg gleder meg allerede til neste uke.

Nå skal jeg spise lunch og høre litt på radio.

mandag 8. september 2008

Huff for en dag..

Jeg er trøtt idag, det er høsten som gjør det. Først blir jeg trøtt, så forkjølet og så kommer den store gleden over at endelig få ta på seg koselige varme klær igjen. Luer, skjerf og varme sokker.

Det er uvanlig stille her idag. Har solgt litt kaffe, skravlet med stamkunder og lånt ut noen smykker til motereportasje. Det blir gøy. Men det gjelder å vente, det publiseres i vår ;)

Ellers det vanlige, registrert regninger, sendt ut noen fakturaer, sortert bilad og stryket ut noen punkter på "att göra listan". Nå tror jeg faktiskt jeg skal gi meg selv lov å sette meg i sofaen med min bok. Leser just nu Gert Nygårdshaug, Mengeles zoo. Ta en god kaffe. Prøve å holde meg våken...

I morgen begynner høstens første kurs. Vi gleder oss og håper deltakerne også er like spente som vi.

AgnetaN

søndag 7. september 2008

Dagen etter

Markedsdagen er over og jeg er trøtt. Deilig trøtt. Det var mange innom til tross for at markedet var markedsført så kort tid i forveien. Vi koset oss med vafler og kaffe, skravlet hele dagen. Mange kom innom for å se, handle og møtes. Det ble solgt bæretøy, barnestrikk og smykker.

fredag 5. september 2008

Spontan markedsdag på Sømmelig

Lørdag 6 september kl 12-17! Jeg stiller med belgiske vaffler og god kaffe. Butikken bugner av fine ting. Og jeg har fått masser av nye kjoler!

BIONADE
Gratis prøvesmaking av drikk fra Bionade. Nam-nam!

Theatvertimot
Selger vesker i gjenbruksmaterialer, smykker og barnestæsj!

Lotusbarn Oslo
Bæretøy for å bære barn - sjal, slynger, meitai (formsydde).

torsdag 4. september 2008

Rapport!

Jajaja! Jeg har prismerket alle varer som jeg funnet som av noen grunn ikke hadde prislapper. Jeg har gått igjennom alle fine kjoler jeg har fått og hengt dem opp for premiere på markedsdagen, jeg har registrert alle kassarapporter, oppdatert budsjett og hatt hyggelige kunder innom idag.

Christin var med meg fra morgen til ca 14 idag, og det var veldig hyggelig å ha en arbeidskollega igjen. Vi har jo jobbet sammen før så det gikk av bare farten, takk Christin for att du holdt meg selskap idag!

Så fikk jeg pakke med kjoler fra en annen Christin! Tuuuusen på tusen takk! Flotte fine ting :)

Bakevarer er bestillt til lørdagen, handleliste er klart, ett par jeans er ferdige og plan for møblering nede er konstrurert oppe i hode mitt.

I morgen henting av varer, kjøp av matvarer osv. Gleder meg til lørdagen og jeg håper vi får litt surt vær inne slik at vi kan kose oss med tente lys og varme vaffler. Mannen min Kent skal være vaffelmester.

Sees på lørdag?

onsdag 3. september 2008

Nå er det nok!

Idag har jeg spandert hele dagen på å "gå igjennom" min liste på ting jeg skal gjøre, dvs jeg har gjort NADA nyttig!!! Joda, litt men ikke så mye som jeg hadde trengt! Jeg kan nesten ikke røre meg pga treningsverk, så jeg skylder på det!

Uansett, det er smekk på fingrene. Jeg har alltfor mye å gjøre nå, det bare hoper seg;
  1. Jeg må sette istand hele kjelleren. Møblere om og få det koselig igjen. Men da trenger jeg bærehjelp. (Får det på lørdag når mannen min kommer med meg på jobb.)
  2. Jeg må gå igjennom alle nye kjoler, merke dem med pris slik at jeg kan henge dem ut på lørdag.
  3. Jeg må legge opp tre par jeans som jeg i et svakt øyeblikk lovde å fikse.
  4. Jeg må lage handleliste for lørdagen. ()vafler, brus, soyamelk, bestille bakevarer, sandwishbrød, ost, skinke, tomatpesto, telys, lyspærer)
  5. Jeg må vaske ut microen jeg fikk og sette den oppe på kjøledisken. (TUNG SOM BLY, hvis noen har en liten en å gi bort så blir jeg sjeleglad!)
  6. Jeg må planlegge fredagen slik att jeg rekker allt jeg må gjøre infor lørdagen.
  7. Jeg må rense ut forrådet nede. Allt som skal gis bort til loppemarked må bli klart for henting.
  8. Jeg må gå igjennom alle varer i butikken for å sjekke at allt har prislapper.
  9. Jeg må finne leverandør av cellofanposer før helgen.
  10. Jeg må skrive skilter til de kule tingene i bruktavdelingen, det har jeg sånn lyst til. Historien bak, årstall, design osv.
  11. Legge til momssats på kassamaskinen for kort, papir og bøker. Skal være 0% moms. Og jeg betaler 25% for det nå pga at jeg ikke visste. Takk Arild for tipset.
  12. Regsitrere nye fakturaer og sjekke betalinger på utsendte fakturaer.
  13. Finne ut hva regler det er for skilting på fasade og i gate.
Ok, kanske er ikke dette så interessant for dere, men dersom jeg skriver her så får jeg en litt spark der bak til å fikse ting!

Phu, en kaffe?

tirsdag 2. september 2008

Tuttenuttig og snuttig

Kaffekoppene er mine favoritter for tiden. De er alt for mye; gull, rosa, grønn, tivoli, pierrot og kitsch. Jeg hadde brukt dem til dekorasjon med telys i, eller servert suppe i dem. Perfekt størrelse for en liten forrett.

I helgen serverte vi kremet blåskjellsuppe i mine kaffekopper fra Uppsala Ekeby. Veldig fint.

Så har vi katten, rådyret, hunden og mannen. Dette er også noe jeg er veldig glad i for tiden. Gammelt nips! Slitt av barnehender som bare måtte ta på dem til tross for bestemor sa at det ikke var lov... Rådyret har en liten vogn som det i sin tid var tannpirkere i. Men idag da? Kanske litt godteri?

Her er det fryktelig stille idag, skjønner ikke noe jeg. Har hatt besøk av en dame fra Norges Husflidslag, så nå har jeg kurskatalogene her. Mye spennende der ja! Selv har jeg lyst å lære meg masse. Skal ta en titt der etterpå.

Nå over til kaffe og så kanske ryddein tekstilting som står ute på gaten, det ser ut som om det blir regn. Jeg får besøk av Christin etterpå tror jeg. Jeg skal også legge opp tre par jeans...

Snakkes dere!
Agneta N

mandag 1. september 2008

Gråtebilde!

Sitter på Sømmelig och skriver mailer og organiserer uken som kommer. Samtidlig har jeg en chat gående med min syster. Plutselig sier hun.

(14:15:53) Anette: Fanny tvingar mig att läsa den tavlan du o hon gav mig om handavtrycken som bleknar så nu grinar jag.

Fanny og jeg lagde en bilde til Anette i julegave, med håndavtrykk og teksten:

Det kan hända att jag blir ledsen för att jag är så liten.
Jag sätter märken överallt och gör dig ganska sliten,
Men var dag blir jag större.
Ja, jag blir stor om några år
och alla mina avtryck blir bara bleka spår.
Så här är mitt lilla avtryck så du kan minnas och förstå
hur söta mina händer var den gången de var små...

Nu gråter jeg også! For en utspekulert liten jente hun er! Hun VET at vi gråter når vi leser den teksten. Fanny er nå snart 8 og vi lagde bilden julen 2002.

Nå skal jeg fortsette å prismerke varer. Husk markedsdagen på lørdag!

Snakkes
Agneta N



Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics