søndag 28. desember 2008

Romjulsrapport fra Kiruna

Her oppe i kalle nord er det ikke kaldt! Det er plussgrader og vind. Veldig NOT-jul... Uter er det glatt-is og ikke veldig "spassertur-vennelig".

Vi har feiret jul her i Kiruna med min familie og familien til min søsters forlovede. De har reist helt fra Birmingham. På julaften var vi 19 stykker rundt julbordet. Det var veldig koselig.

Vi har også hatt "möhippa" (utdrikkingslag) for min søster som gifter seg den 30:e desember. Vi leide en hytte med badstue som eies av LKAB der min far jobber. Det var utrolig koselig og kostet kun 100 kr døgnet(!!) Vi som var der var Emma (yngste søster og forlover), Anette (mellomsøster) Julia (kjæreste til brudgommens bror) og meg.

Johanna ble "levert" kl 16 og da hadde vi tent fakler fra veien, langs med stien til hytta. Det er jo som dere kanske vet nattsvart etter kl 14 her. Så drakk vi varm sjokolade og så på en fantastisk stjerneklar himmel. Etter det ble det reinsdyrmiddag og så var det dags for badstu. Selvsagt vedeldet og i en annen bygning. Varmt og godt! Så rusle tilbakei snøen iført Sorelstøvler og håndkle. Rundt oss var det mørker i skogene og helt stille.

Når vi så var tilbake i hytta hadde søster Anette tatt frem perler og det var dags for å lage smykker. Så mye vakkert som vi kunne velge på! Perler i lange baner, utstyr for å lage øredobber, ringer, halskjeder og armbånd. Etter denne kreative økt delte vi ut hemlige gaver som Johanna skulle gjette hvem som hadde gitt til henne.

Så skravlet vi noen timer, spiste alt for mye godteri og snacks og la oss for å sove ca kl 24. Opp igjen kl 0700 for frokost og så ble vi hentet kl 9. Kunne være lenger men alle hadde ting å ordne med. Julen har ikke bare vært jul men byr også på 50-års lag, 60-års bryllupsdag, bryllup og nyttårsaften. Såååå sen tilbake til verkligheten i Oslo.

Det var min halvtidsrapport. Håper alle dere der ute har hatt en fantastisk jul med nære og kjære.

Kramar från
AgnetaN

søndag 21. desember 2008

Sista dagarna føre jul!

Idag har jeg hatt søndagsåpent. Det var noen innom og det ble en bra dag. Som en lørdag ellers er. Igår var jeg hjemme og vilte meg etter julebord og overnatting på hotell. I morgen er det siste dagen som jeg har åpent dette året.

Jeg vil takke alle som har besøkt Sømmelig dette året. Alle som har gått kurs og alle som på annen måte har støttet opp om mitt prosjekt. I slutten på Januar 2009 feirer Sømmelig 1 års jubileum da må jeg finne på noe koselig.

lørdag 20. desember 2008

Overlockkurs!

Jeg var på Sømsenteret og fikk opplæring på min overlock. Jeg har en Bernina 800DL som jeg er veldig glad i. Problemet var at jeg ikke helt skjønte alle instruks i boka. Vi gikk igjennom maskinens alle knapper og ratter. Og som Marit sa, alle skal brukes. Jeg lærte mange kjekke triks for vanlig bruk samt mange funksjoner jeg ikke viste fantes.

DIF= Diffrensialen var veldig smart. Denne ratt regulerer stoffmatingen. Hvis dere ser på transportøren på maskinen har dere faktisk to plater. Dersom du endrer diffrensialen oppover i skalan mater maskinen inn mer stoff men syr fortsatt ikke raskere. Det er alltså den ene transportøren som beveger seg raskere. Den pakker alltså sammen stoffet. Dette er helt supert når du syr i veldig elastiske stoffer. Jeg liker feks å lage skjørt av gamle strikkagensere, og når jeg bruker overlocken for å sy sidene har jeg endt opp med en side som blir "vågig" pga at stoffet blir strukket ut. DIF fikset dette lekende lett. Endrer du den nedover mater maskinen mindre stoff, dvs du kan strekke stoffet dersom du trenger det av noen grunn. Feks for å lage en buet kant eller noe?

Stinglengde,
har jeg brukt lite, kun hatt den på standardinstilling. Flott å kunne endre stinglengden ved sying på forskjellige stoffer. Tykke tykke stoffer er det flott åF kunne ha lenger sting på og andre tynne stoffer kunne sy tettere for å lage en fin kant.

Trådspenning en er en viktig funksjon på overlocken, den kan brukes til å lage spesielle sømmer. Feks til å rynke stoffet. Og med en rynkefot kan man gjøre rynkingen superenkelt!

Man kan fjerne en tråd og lage falsk flatlock.
Man kan lage rullesøm som kan brukes til avslutt på kjoler og skjørt feks. Og! Det er supert å bruke effekttråd4r som blanke tråder eller tykkere i en av nålene.

Så lærte jeg meg også å se på sømmen og veta hvilken tråd som var vilken på maskinen. Jeg kan nå alltså se hvilken tråd jeg skal forandre på dersom jeg synes sømmen ble stygg feks. Marit låt meg sy med forskjellig farge på alle fire trådene og det gjorde susen. Nå ser jeg forskjell og vet hva som er undertråd og overtråd.

Man kan sy i en fiskeline med hjelp av en spesiell fot. Da kan man feks gjøre en kant som er litt stiv. Det er jo mengder med tilbehør som forvandler maskinen fra en til en annen. Meget meget morsomt. Egentligen så trenger man jo nesten ikke en vanlig symaskin! Eller jo, det gjør man jo men du verden så morsom en overlock er når man kjenner alle funksjoner! Løp og kjøp! (Hos meg ;)

Og så fant jeg dette verktøyet når jeg surfet på nett. Hehe! Et must for alle syglade!

fredag 19. desember 2008

Varetelling... oh my!

Det nærmer seg sluttet av 2008 og jeg må varetelle... Kan dere tenke dere? Alt skal telles og noteres, og så skal inkjøpspris notere. Trenger ikke å gå veldig inn på det men det blir ett veldig jobb. Det er jo ting overallt, og ting er ikke direkte levert med pakkeliste og pris... Loppemarkeder, bruktsjappaer og annet er ikke så organisert.... nuvel... Jeg hadde fått mine venninner til å hjelpe meg og vi delte oss inn i to team der den ene telte og den andre noterte. Vi fikk unna veldig mye men jeg hadde printet for få ark... Resten må jeg ta selv før jeg drar til Kiruna. Men jenter, om dere leser dette: TUSEN PÅ TUSEN TAKK!!!!! *stor klem*

Før vi telte hadde vi middag i kjellerstua, vi tente lys, spiste thaimat fra Nam Fah og så tok vi ett glass vin!

Når vi så var ferdig med tellingen gikk vi ned i systua for å pyssle. Anna hadde med seg scrapbook-tingene sine og jeg hadde papir og papirkuttere. Jeg stemplet tekster på mine ferdige kort. Jeg hadde kuttet ut kartong og sydd på forskjellige former. Ble veldig fint. Sånn som jeg liker det. Enkelt og greit. Nå gleder jeg meg til å skrive hilsner til alle venner og til familien.

Tidligere på dagen hadde jeg bæretreffen på besøk igjen og mange nye gjester innom på kaffe. Det var hyggelig. Så kom Mette en tur for vi har ikke setts på lenge og nå er det jo jul. Fikk ett fint julekort av henne. Hehe...

På tal om julekort, jeg har fått mine første julekort som firma, dere vet slike som hele personalen har signert på og som går ut til alle samarbeidspartners. Så har jeg fått julegave av Anna, Inger og en leverandør. Spennende!

onsdag 17. desember 2008

Usømmelig!!!


Nå er nettsiden oppe med filmen som ble spilt inn her på Sømmelig. Det er film for ungdom, kampanje for økt bruk av kondom. Ikke noe å være redd for men det var morsomt å se systua kledt inn i kondomer!

http://www.risikosex.no/



Jeg har vært på symaskin-modell-opplæring!

Idag har jeg vært på opplæring på Bernina og Singer symaskiner. Ettersom jeg skal ha Berninamaskinene her (og i tillegg kunne selge dem) så må jeg jo vite hva som er forskjellen på de ulike modellene. Gøy gøy... og jeg må inrømme at jeg er litt frelst nå... Mange fine funksjoner som gjør livet litt lettere og muligheterne for kreativitet flere. Nå har jeg kjøpt med meg friarmsfot (9), knappehullsfot (3b), fot for å sy i skjulte glidelås (35) samt en broderifot for applikasjonsying og broderier (20).
På fredag skal jeg gå igjennom overlockmaskinen som jeg har her. Det er mange funskjoner på en slik maskin som ikke bør gå glemt forbi. Det gleder jeg meg til.

Så har jeg vært på mitt favorittcafe Black Gold på Torshov for en liten pust i bakken før jeg åpnet her. Idag har jeg prøvd å lage liste på de siste tingene som må gjøres før 1 januar. Det er mest regnskapsting, varetelling må planlegges og mange andre ting må gjøres før jeg stenger til jul.

Jeg har solgt en del gavekort på nybegynnerkurs. Det er kjempefint å se at den type gaver er populære. Gleder meg til januar da vi kan kjøre igang igjen.

tirsdag 16. desember 2008

Nyhetsbrev Desember 2008

Kjære kunder og venner!
Vi er i midten av desember og det nærmer seg jul. Jeg sender derfor årets siste nyhetsbrev. Så kan jeg fortelle at på facebook fikk jeg idag medlem nr 450! Bloggen blir lest av mellom 60-90 faste lesere hver dag! Moro moro!

Ellers betyr jul litt fri sammen med familie i nordsverige. Derfor begynner jeg med åpningstider: (merk lørdagsstengt og søndagsåpent førstkommende helg!)

17 desember 14.00 - 21.00
18 desember 11.00 - 18.00
19 desember stengt men ring dersom du må fikse noe, jeg er i byen og ordner ting. 41 45 45 19 (tar telefonen om jeg kan, legg igjen beskjed.)
20 desember Lørdagstengt
21 desember Søndagsåpent
22 desember 11.00 - 18.00

23 desember - 2 januar Stengt.

3 januar åpner jeg og har vanlige åpningstider!

Kurser i vår,
Nybegynnerkurs:
Jeg har bestemt meg for å ha nybegynnerkurs hver tirsdag kl 18.00-22.00. Kursavgiften er endret til 450 kr. Jeg stiller med utstyr og materialer. Har du gavekort legger du bare til 50 kr for materialer.

Videre etter nybegynner:

I tillegg vil jeg sette opp kurser for dere som ønsker å gå videre fra nybegynner. Jeg jobber med planlegging av dette og vil ha nye kurser klare i løpet av januar. Planen er å legge upp en kurskvelder der vi kan lære glidelås, knappehull, skråbånd og slike ting. Kanske syr vi skjørt eller toalettmapper feks. Valgene er mange!

Kjolekurs, Skjørtkurs, Mønsterkurs:
Disse kursene vil bli startet opp i vår. Den første av dem trolig i begynnelsen av mars evt i slutten av februar. Jeg kommer tilbake til endelige datoer. Kursene blir nå 5 uker lange (20 timer).

Redesign:
Redesignkursene vil bli temabasert i vår. Vi begynner med bukse til skjørt. Kurset vil trolig starte i slutten på januar, evt begynnelsen av februar.

Strikkekurser:
Jeg snakker med May B Langhelle om å sette opp flere strikkekurser. Hanne fra Garnkurven kommer også å ha perlestrikkurs her i vår. Datoer kommer etterhvert.

Spinne ull:
Jeg er i kontakt med Eir om å få satt opp spinnekurs. Det er kjempegøy og vi ser nå på allt i fra datoer til materialpakker.

Barneklær:

Fredrikke A Petersen kommer igjen tilbake til Sømmelig, denne gangen med kveldskurser. Datoer kommer.

Husk at du kan kjøpe gavekort til mine kurser. Kurser med externe kursledere er det av praktiske grunner ikke mulig å kjøpe gavekort til.

Symaskiner::
Jeg har hatt forskjellige maskiner i systua dette året. Og nå har jeg valgt å gå videre med Bernina da de har fungert supert både i nybegynnerkurser og avanserte kurser. Dere som har vært på kurs husker sikkert de fine Activamaskinene? Disse vil nå være de eneste jeg bruker i kurs og utleie.

Det vil nå også være mulig å kjøpe maskiner fra Bernina via meg. Ta kontakt dersom du har noen spørsmål så skal jeg gjøre hva jeg kan for å svare på dem!

Håper vi sees i vår.
Hilsen
Agneta Nilsson
Sømmelig Symaskincafe og Kaffebar
www.sommelig.no

lørdag 13. desember 2008

FIne ting fra markedet idag















































Julemarked på lucia

Men hvor er alle mennesker? Idag var det fryktelig stille her. Jeg blir litt forvirret.

Jeg har gløgg, jentene har fine ting til salgs og stemningen er på topp. Men skal si som Mette sa til meg en dag når jeg var litt fortivlet. "Dagen er ikke over enda!" og det ble en fin dag med mye salg og mange kaffekunder. Får håpe det blir mer trafikk snart.

Legger ut bilde på min nye hylleseksjon, den er jeg fryktelig fornøyd med. Tusen takk til familien som gav den bort på Finn.

Skal ta bilder nede i kjelleren og legge ut snart.

fredag 12. desember 2008

Fredagsplaner!

Har stått opp tidlig for å spise frokost i god tid før jeg skal trene. Har jo fri idag og da passer jeg på å gjøre det jeg kan for helsen. Mest av allt ser jeg frem til å ta en bastu etter treningen. Deilig!

Etter treningen kjører jeg ned til Sømmelig, laster av cd-hyller som jeg skal bruke til display og flyerhyller. Fikk fine håndsnekrede(?) fra en familie på Finn.no igår. Jeg skal plassere dem overst i trappen der jeg nå har blader. Jeg er ikke helt sikker på at det blir bra, men jeg tror det er den beste plassen. Jeg fikk 6 hyller og hver av dem er delt opp i 9 hyller. Det er alltså 54 små lommer.

Så skal jeg kjøre 4 sekker klær til fretex eller loppis. Jeg får veldig mye som ikke passer inn i konseptet og da må jeg rydde innimellom slik att ikke alle kott og kroker blir overfyllt av ting jeg ikke kan bruke. Luksusproblemer, men nå får noen annen glede av gaver jeg får.

Idag kommer trolig Lill Beate med meg. Kunde og kursdeltakere og nå veninne. Vi sydde igår. Lill Beate hadde en del prosjekter og jeg bare dyttet hva jeg kom over inn under en maskin. Veldig gøy. Ble en eller to punger med glidelås i restestoffer. Noen ganger er det så moro og ikke ha en plan, bare plukke opp ett vakkert stoff og se hva det har lyst å bli.

Jeg fant også en sekk med snygga herreskjorter som jeg fått av mannen min. Den sekken har jeg letet etter. Nå kan jeg sy mange skjorteputer!

Ellers skal jeg idag vaske og sette allt på plass. Slik at jeg ikke må stresse i morgen. Julemarkedet i morgen har 5 selgere. Jeg får hjelp av Desiree som skal være vaffelpusher i morgen.

I morgen er det luciadagen, i Sverige er det stort. Sansynligvis går alle svenske barn luciatåg idag. I barneskoler og barnehager er det 30 lucior og opp i aldrene blir det klassisk luciatåg med en lucia, så kommer tärnorna, så stjärngossarna, så pepparkaksgubbarna, och sist tomtarna.

Ah, du skjønne juletid! Håper vi sees i morgen.

I brist på luciabild på meg som barn eller på Fanny eller Linus (min søsters barn) så legger jeg ved bilde på Fannys pepperkakehus. Som seg bør, med hunder utenfor!

torsdag 11. desember 2008

Till alle strikkere som leser bloggen

Leste dette på Underskog idag og tenkte at dette er noe for mine flinke strikkekunder! Jeg spurte Kaja om det var ok å legge ut her og det var ikke noen problem, bare fint! Jeg synes det er en spennende oppgave som både du og butikken har glede av. Jeg hadde hivet meg på om jeg bare kunne strikke... Ja, jeg skal hive meg på neste kurs med May her...


Du Store Alpakka trenger nok en gang gode strikkere til å strikke prototyper på håndstrikkemodellene våre. Det innebærer at du får være først ut med å strikke nye oppskrifter, og at du får strikke masse i deilig og mykt alpakkagarn.

Hvis du kan krysse av på samtlige punkter under vil jeg gjerne høre fra deg:

*Du strikker jevnt og pent i både tynt og tykt garn

*Du er nøyaktig

*Du leser og forstår strikkeoppskrifter, og forstår logikken, slik at du kan se om noe er galt

*Du liker å variere mellom krevende og enkle strikketøy

Det er dessverre ikke veldig godt betalt, men det kan være en liten biinntekt til noen som er glad i å strikke, og som kanskje ville gjort det uansett. For ikke å glemme at du kan skryte til venner og kjente når våre oppskriftshefter kommer ut flere ganger i året, med bilder av plagg du har strikket. I tillegg får du rabatt i butikken vår på løkka, og får delta gratis på relevante kurs hos oss.

Vi er i gang med design for neste høst, og det er mye som må være strikket før vintern slipper taket, slik at vi kan fotografere det. Høres dette interessant ut så send meg en beskjed eller kom innom butikken vår på Løkka og spør etter Kaja Marie. (kaja.marie@dustorealpakka.com)

NB: Det er veldig fint om du bor i Oslo, eller i umiddelbar nærhet.

onsdag 10. desember 2008

Hva var det egentligen som skjedde??!!


Vanligtvis har Sømmelig-bloggen mellom 50-90 besøkere på en dag. Men igår, den 9 desember, var det 506 besøk på bloggen. Jeg har ingen aning om hva som har skjedd... Litt redd bloggen har vært lagt ut på en liste ett sted i utlandet. Har faktiskt slettet en del bloggkommentarer som bare inneholdt en lenke til en annen blogg. Og den bloggen var ikke en blogg men noen form for annonse eller lenkesamling. Ikke interessant for noen av oss. Så disse slettet jeg. Men jeg skjønner fortsatt ikke denne dramatiske oppgangen. Meste treffene kom fra Blogger.com så det er noe der hos dem. Jaja, moro for statistikkens da.

Idag er det kveldsåpent og jeg skal pakke ur nye symaskiner. Igår hadde jeg siste nybegynnerkurset for året. Vi hadde kjempegøy og jeg lo hele kvelden. Gærne jenter alltså. Håper de kommer igjen på kurs. (you know who you are!) Men, så det er sagt, jeg er glad i alle mine kursdeltakere. :D

tirsdag 9. desember 2008

Hanajikan!!!! Oh, lala!

Kobling
I dag kom postdama med en pakke fra Japan!! Sammen med butikker fra Paris, London og New York er Oslo presentert i bladet Hanajikan. Sømmelig og Cathrines Blomster representerer Oslo denne måned. Hurra! Det er så morsomt. Jeg blir så glad. Lalalala! Moshi moshi!

mandag 8. desember 2008

Mandag med julemusikk stamkunder og rydding

Stoffer jeg skal sy av og som skal brukes i nybegynnerkursene.



Mor har strikket ullsokker til barn og voksen. Pris fra 175.- ~ 275.-

Jeg har støpt lys i kaffekopper. Finns med kopp og skål for 100.- og kopp, skål og assjett til 150.-. Brinntid ca 8 timer.

Jeg koser meg denne mandagen, det er stille som det alltid er men jeg har hatt mange kjente innom idag. Jeg har ryddet i systua, sortert stoffene jeg har hentet, tatt bilder på tingene mine, hør på julemusikk på SR Bjällerklang.

Nå har jeg spist en lunch/middag og lagd meg en god kaffe. Snart skal jeg sy julestrømper i alternative farger og stoffer.

lørdag 6. desember 2008

Julemarkedshelg....

Vi var ikke de eneste som stilte til julemarked idag. Hele byen er full av julemarkeder og vi druknet i mengden! Det var veeeeeldig stille, dessuten hadde flere utstillere/selgere meldt avbud så vi var bare tre pluss meg. Det ble salg på alle, og med den lave besøksfrekvensen så viser det at jenterne har brukbare, fine ting.

Neste helg er det 6 selgere som er bekreftet til markedet. Da håper vi på litt bedre oppmøte. Jeg lurer på om jeg skal trå till med en konkurranse for alle som deltar? Hmmm, tenke tenke....

Uansett, det blir både vaffler og pepperkaker neste helg så jeg kommer å kose meg!

fredag 5. desember 2008

Jeg har støpt lys!

Dere kan ikke ane hvor stolt jeg er! Fikk ideen av min syster i Sverige som hadde sett noe ala dette i et ukeblad. Jeg har bare gjort om på oppskriften som i utgangspunkte var med farget lysmasse og kaffeduft... (urk...)

Nå ble det hvit stearinblanding i de vakkreste stettkoppene jeg hadde i butikken. Oppskriften er som følger. Jeg har lest på pakken jeg kjøpte (som ikke var så veldig utførlig) og så søkte jeg på nett. Da fant jeg denne oppskriften på Origo som jeg hadde stor nytte av.

* Lag et vannbad med en stor kasserolle og en rustfri bolle som er litt større en kasserollen.

* Hell i lysrester eller støpemasse i bollen og vent til det har smeltet. Først er det bare masse, sen blir det en klump som flyter i den rinnende stearinen, så har du en helt flytende massse till slutt. Jeg brukte termometer, når massen er 75-80 grader er den redo for å helles opp i formene.

* Jeg brukte som sagt kaffekopper, i disse brukte jeg tape for å feste veken i bunn. Viktig å få det sentrert. Så tok jeg trespydd som brukes til grilling som feste for veken i toppen av koppen. Også der festet jeg med tape. (dette forberedte jeg mens massen smeltet)

* Så er det dags å bruke en øse for å fylle lysmassen opp i koppene. Ettersom jeg ikke hadde så mye masse så slo jeg av varmen slik att det ikke ble for varmt. Den rekker ikke å stivne i bollen.

* Sentrere så veken igjen når massen er fyllt opp i formene.

* Etterfyll når det har stivnet litt, massen synker sammen og da blir det en liten grop. Det stivner først kring veke og kanter slik at det synker sammen i en ring...

Så er det bare å vente til det har stivnet og det tar vel noen timer? Det er det jeg gjør nå... venter...

Kanske sees vi i morgen?

torsdag 4. desember 2008

Vi laddar upp infør helgen

På lørdag er det andre julemarkedet her på Sømmelig. Da kan du kjøpe blant annet:

barnetøy, juledekorasjoner, håndlagde kort, til-og-fra-lapper. Strikkede bukser til barn i alle mulige farger. Topper og bager med trykk. Strikkede luer, votter og sokker. Handlenett i mange forskjellige størrelser. Perlesmykker.

Husk att allt er håndlaget!! Her er det mulighet for å kjøpe seg flotte gaver!

Sømmelig har jo butikken åpen som vanlig og så tenkte jeg evt ha loppis på sko og klær som ikke passer helt inn i Sømmeligs konsept. Det er da litt modernere klær og ikke vintage.

Kjellerstua er koselig med tente lys og sofa, lenestoler og spisestue. Jeg serverer kalde og varme drikker samt muffins og scones. Selvsagt finnes også gløgg og pepperkaker.

Husk kontanter da jentene som selger på markedet ikke har kortterminal. Hos Sømmelig kan du som vanlig betale med kort.

onsdag 3. desember 2008

Noen julegavetips!

Jeg har en stille dag på Sømmelig. Jeg går igjennom varer som har mista prislapper. (hvordan skjer det?? Noen som pirker dem vekk? Hmm... ;) Rydder etter kurs i går og forbereder for at det kanske kommer noen på kveldsåpent ikveld.

Så her kommer noen julegavetips som ikke har med søm og tekstilt håndarbeid å gjøre.
Kaffen kan jeg gå i god for for det er den samme jeg bruker her på Sømmelig. Jeg begynte med kaffeabo ca ett år før jeg åpnet her så tipset er ikke en businessdeal, men god hederlig rekommendasjon bygget på erfaring og en meget fornøyd Agneta (med mann).

Sushikurs med Arne må være optimalt for sushielskeren. Arne lager den mest fantastiske sushien og jeg rekommenderer varmt både kurs og catering. Jeg har hatt gleden å spise sushi av Arne 5 ganger nå de siste 3 årene.

Matlagingskursen hos Niru har jeg ikke vært på selv men halve gourmetklubben VinDaloo har gått hos henne. Niru selger også krydderblandinger og utstyr som passer til indisk matlaging.

Andre halven (inkl meg) har gått vinkurs med den fantastiske læreren Rolf Ås. Rolf er utroligt inspirerende og jeg har god lyst å ta flere kurs hos han.

Håper det ble litt inspirasjon her?

tirsdag 2. desember 2008

Blæ!

Idag har jeg vært skikkelig sliten, en sånn dårlig dag helt enkelt og snart skal jeg ha kurs, hvordan skal det gå??!! Jeg maner meg opp og sparer all energi til jenterne som kommer snart. Det går bra, det gjør det alltid, men det er litt trist å ha en dårlig dag når det er kurs på gang. :(

Ellers har jeg hatt besøk av Anna som kom med en present som trøst mot en ruggig desemberdag. Det var mysigt. Det har vært stille idag, som igår men da tok det seg opp på ettermiddagen jo!

Nå har jeg slått på en chillout-CD og leser litt av hvert på nett. Jeg er så spent nå for om noen dager kommer bladet HANAJIKAN ut i Japan. Da skal Sømmelig være med. Så er planen i alla fall. Så jeg har lagt ut litt Japansk tekst på hjemmesiden dersom noen fra Japan er interessert i å gå inn på siden. :) Stort takk til min nye venninne Wakako i Tokyo som har hjelpt meg.

はノルウェー語で「素晴らしい」という意味ですが、Søm(縫う)という言葉に由来します。

mandag 1. desember 2008

Nåleputer!

En av bloggerne jeg leser viser seg være forfatteren av boken Fuzzies. Det er helt sikkert fra henne originalideen til nåleputerne jeg har lagd kommer fra. Det er helt sprøtt, hennes ser fantastiske ut og mine er bare søte...
Beth sine cupcake pincushions

Agnetas cupcake pincushions.
Jeg fikk en beskrivelse på disse fra et svenskt blad som mamma hadde med seg når hun og pappa kom på besøk en gang. Det var kjempegøy å lage dem men jeg har vanskelig for å få dem så superduperperfekte som på den andre bilden. Men jeg går for sjarm. Og så koster mine bare 60-90 kr. Beth sine koster 36 dollar.
Ellers er artikkelen i Aftenposten idag viktig å få med seg.



Hvordan gikk det så på lørdagen?

Joda, til tross for pøsregn så fant mange veien til Sømmelig for å ekvipere seg i farger fra Hild Rief. Det ble en bra dag for meg også. Jeg solgte mye fint og vi drakk masse kaffe og skravlet en god del. Men, med litt oppehold hadde det sikkert vært bedre, men ok er greit for meg.

(det snør ute nå!)

Jeg brukte min fine kjole på kvelden da jeg var invitert i lutefiskmiddag. Jeg gav meg selv masse skryt og følte meg skikkelig fin. Jeg maste så mye om hvor fin jeg følte meg at jeg nesten ikke fikk med meg at Kent også syntes jeg var fin ;)

Idag har jeg ryddet opp i de siste regnskapssakerne. Man får jo sin regnskapsrapport fra rengnskapsføreren og da kan det noen ganger være spørsmål om fakturaer og slikt. Nå er det i orden for denne gang. For min del er det ofte fordi en faktura savnes. Mye blir sendt elektroniskt, jeg betaler fakturaen men glemmer å printe den...

Ellers er det veldig stille her idag. Jeg har hatt besøk av Anna og Elita. Vi drakk te og pratade strunt i en timme. Mysigt!

Nå skal jeg betale nye regninger og tenke litt på hva typer kurser vi skal tilby til våren!
Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics