tirsdag 31. mars 2009

Annonser på Finn.no

Jeg leter etter en ateljer

De seneste dagene har jeg sett etter ateljer på forskjellige nettsider og kunstsamfunn på nett. Jeg har fått en del svar og håper kunne se på noen aktuelle lokaler i løpet av denne og neste uke. Jeg krysser fingrene for å kunne finne meg et hobbyrom der jeg kan sy, skape og drive på med kreative sysslor når jeg ikke jobber.

Jeg prøver å finne noe som er stort nok slik at Anna og kanske også Mette kan leie seg inn i samme rom. Da kan vi ha kreative kvelder sammen. Anna er en klippa på scrapbooking og stempling dessuten driver hun med boligstyling så hun kan være vårt interiøralibi! Mette er designer og all around kreativ og jeg liker å sy, hekle, lime og klippe...

Jeg liker å lage ting av gammelt og nå er mitt neste prosjekt en gigantisk lysestake. Jeg skal sage av foten på messinglysestaker og montere dem på en merkelig treting. Denne kan stå på ett kjempestort bord eller i ett stort vindu. Alle lysestakene er i forskjellige form og høyde slik at det blir en morsom effekt. Tre, messing og hvite stearinlys. Jeg ser for meg att det blir kjempekult! Lysekronen på bilden er fra Frognerseteren og dette er en ting som jeg ønsket at jeg kom på. Utroligt lekkert!

Det er slike ting som jeg går og samler på men aldrig har nok tid eller energi å fullføre. Ikke alltid det blir bra heller, men min lyst til å demolere og sette sammen er der hele tiden og da mååå jeg få lov å prøve.

Kanske begynte dette da jeg som liten fikk lov å lodde loss kretskort og annet på gamle radioapparater og TVer i pappas arbeidsrom.
Takk pappa! (Som har bursdag i morgen 1 april!)

Anyhow, dersom du vet noen som skal leie ut en 20-40 kvm stor ateljer, gjerne litt shabby så gi beskjed. Takker og bukker!

mandag 30. mars 2009

Et mors hjerte

En av mine kunder og elev ved KHIO ønsker komme i kontakt med kvinner som lever i en modersroll. Jeg legger ut adressen til hennes hjemmeside og håper noen av mine lesere har anledning til å delta. Jeg hadde gjort det om jeg kunne!

http://www.chrichri.no/

Fra hjemmesiden:

Hensikten med prosjektet Et mors hjerte er, fra kunstnerens side, å avmystifisere og skape debatt om hva morsrollen består av, og hvordan den oppfattes fra en mors synspunkt.

Intervju for nytt jobb

Jeg ble kontaktet av en butikk vedr jobb og idag har jeg truffet eieren og snakket om mulighetene. Det er en familiebedrift og jeg tror at det kan være et hyggelig sted å jobbe på. Dessverre er jeg litt i tåke nå med allt som skjer med Sømmelig så jeg klarer ikke helt å se for meg hva fremtiden vil bringe. Jeg må rett og slett bli litt klar med dette før jeg bestemmer meg for noe som helst.

Etter intervjuet dro jeg til en venninne for å spise lunch men ble kjempedårlig når jeg satt der og nå er jeg hjemme og Sømmelig er stengt.

Nå skal jeg ta meg sammen å lage en liste over allt jeg må få gjort senest i morgen da det er MYE admin nå som selskapet skal legges ned.

Får legge det til i CV;
* Kan starte og legge ner selskaper.
* Flink med regnskap.
* God til å finne ting på Altinn.no og Brønnøysundregistrene.

:o)

lørdag 28. mars 2009

Loppemarked med industrimaskiner!!

Loppemarked Bolteløkka skole,
Eugenies gate 10, 0168 Oslo :

LØRDAG 28. mars:
Loppemarkedet starter kl. 10. Stenger kl. 16.00.

SØNDAG 29.mars:
Loppemarkedet starter kl. 11. Stenger kl. 16.00.

Det er bokkafé, ( pleier å være mange bra bøker) møbler, glass/ porselen ,
klær, tekstiler, elektrisk, leker, sko/ reiseartikler.

NB! Det er kommet inn 4 stk. Singer industrisymaskiner. Noe for
tekstilveksted?

Velkommen!

Mvh.
Bolteløkka skoles musikkorps

Jeg har fri idag!


Og blogger videre om dette på min egen blogg :o)

torsdag 26. mars 2009

Mer bilder på ting som selges


Skap til IKEAs IVAR-hylle 50.- stykk. Liten krakk med teakben 100.-, skjenk i bakgrunn er nyoppusset og hører til mitt stuebord men jeg har ikke plass for den hjemme så den går for 1000.-


Staffeli 100.- Gammel krittavle 100.- allt retro juleting 50% eller pruting. Strykebrett, super kvalitet 100.-, lysbildfremvisingsstativ (?) som er brukt til prosjektor 50.- Håndarbeidsblader i permer, hele årganger med mønstre 100.- (70-80 tal.)

Tapeter, stoffer, lysholdere, speil, lamper, brett, overlocktråd mm. Amerikakoffert med klestativ i for 600.- meget vakker!

Så har jeg noen IKEA Billy bokhyller i bjørk, en IKEA malm kommode i hvitt. Lagerhyller i tre. Sorte pulter fra IKEA (8st) og kontorstoler (8st). Allt for 100.- stykk.

onsdag 25. mars 2009

Det går unna!


Garn til 5 kr / 50 gr. Det er ca 5 kr per nøste. Her finns litt av hvert i kurvene.


Stoffruller fra 50 - 300 kr. Hele ruller alltså. Her kan du gjøre funn. Det finns stretch, bomull, polyester, lærret osv.

Stoff på rull til 20 kr metern! Alle mulige stoffer. Cord, stretch, bomull, forstoffer, kjolestoffer osv. Du klipper og jeg stoler på deg!

Nye ting blir plukket frem hver dag så det lønner seg å stilkke innom ibland.

tirsdag 24. mars 2009

SALGET STARTER!

Onsdag starter salget, det betyr at jeg har klart å fastsette priser på alle varer.

Ved døren finner du forundringspakker med dill og dall, beltespenner, knapper, semiantikke trådsneller, glidelås, stoffmerker, blonder, perler mm mm. Disse vil bli fyllt på hver dag! Fra 10-100 kr.

Kjelleren: Møbler og inventar med fast pris. Se prislapper eller inventarprisliste. Stoffer på rull til gi bort priser. 10.- - 30.- metern.

Oppe: Ting og tang som har prislapper fra butikken er på halv pris. (Tenk klær, rammer, kopper, lysestaker, bilder, puter, sko, duker, stoffer, kofferter, vesker, lamper osv.)

Noe er merket opp med nye priser, feks mønstre og liknende som er på mer enn halv pris (vintage mønstre 50.- moderne 25.-).

Småmøbler og inventar, skiltmaterialer har en egen prisliste, noe på halv pris, noe mer osv. Er det forvirrende så bare spør!!

mandag 23. mars 2009

ÅPNINGSTIDER

MANDAG - FREDAG 1400-1800
HELGER STENGT FREMOVER, ANNET MEDDELES HER!

Jeg driver nå med å sortere, prismerke og organisere tingene her. Jeg har fått spørsmål om jeg ikke synes det er griskt å komme og shoppe når jeg skal stenge? Svaret er NEI!!! Jeg tømme lokalene, jeg ha ihop en masse penger for å betale revisjon, regnskap, slutregninger på strøm osv. Jeg er bare bare GLAD om dere kommer og handler nå.

Jeg setter ner det meste til 50% og jeg selger bort allt inventar. Inventar- og møbelprisliste henger på kjøleskapet i kaffebaren. Jeg skal også legge ut en annonse på finn.no når jeg har fotografert og klart å organisere meg.

Tilogmed Snella & Petronella knappene er på halv pris, Ola & Kari postkortene er på halv pris, GULP bodyene er satt ned til 199.- så pass på å gjør ett kupp!

Jeg har som målsetting å starte salget på onsdag denne uka men dere kan komme før det også, vi finner ut av prisene.

Velkomne!!

fredag 20. mars 2009

Prosessen fremover

Nå er det mange praktiske ting som må gjøres. Kontrakt må forandres, møter må holdes, inventarlister må lages. Jeg har idag levert det jeg tror er det nest siste regnskapet til regnskapsselskapet. Jeg har møtt med utleier og signert nye kontrakt.

I morgen skal jeg slave i lokalene for å prøve å få frem allt som skal selges, pakke stoffer i poser og lage pakker av småtteri som ligger i glassdisken. Det er så mye detaljer som må på plass. Hvilke møbler skal selges, hva skal det koste, hva skal gis bort, hva skal kastes. Beslutt må tas på hva jeg skal gjøre med det som ikke blir solgt.

Nå skal jeg snart spise sykt mye is med en venninne og se en film i kosebukser. I morgen blir en lang dag. Sømmelig er stengt lørdag og søndag for anledningen.

TUSEN TAKK FOR ALLE FANTASTISKE MAILER, FACEBOOK BESKJEDER, KOMMENTARER OG HILSNER JEG HAR FÅTT, DERE HAR INGEN ANING OM HVOR MYE DET BETYR!!! TAKK TAKK TAKK!

onsdag 18. mars 2009

Trist beskjed!

Da var det offentlig da. Sømmelig vil avvikles i løpet av en måned.

Den 19 april vil jeg lukke dørene her for siste gang. Det er veldig trist! Jeg har fått til det slik at jeg kan avvikle selskapet isteden for å gå i konkurs. Dette betyr at jeg kan løse inn gavekort i produkter, si ha det til mine kunder og få et verdig avslutt på dette eventyret.

Dere som har gavekort må komme innom for å løse disse i varer i butikken. Gavekort går dessverre ikke å løse i penger da selskapet ikke har middler til dette. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan for at dere skal bli fornøyde!

Alle kurser er avlyste og symaskinene er sendt tilbake til leverandøren så det går dessverre ikke å komme hit for å sy lenger. Jeg vil trolig endre åpningstidene nå så følg med på bloggen for riktig informasjon.

Jeg kommer å selge bort allt som er av inventar og møbler, ting og tang for å kunne betale for avviklingen. Kom for en god deal.

Grunnen til avviklingen er at det koster for mye å drive et selskap som dette. Jeg orker ikke jobbe så mye som det trengs for å få dette å gå rundt. Og jeg ser ikke mulighet til å klare å jobbe så mye slik at det kan begynne å gå i pluss.

Jeg vil rikte et stort takk til alle fantastiske kunder, stamkunder, bloggere, kursdeltakere og samarbeidspartnere som jeg har truffet i løpet av Sømmeligs levnadstid.

Mange liker Sømmelig men man kan ikke leve av kjærlighet alene. Det må komme inn penger også. Så husk, uansett hvor i landet du er, legg igjen litt penger i din favorittbutikk, cafeen eller hos slakteren du ikke vil skal forsvinne. Husker dere artiklene i slutten av førrige år?
Jeg personlig drar innom Black Gold på Torshov en gang i uka, jeg handler hos grønskakshandleren på hjørnet til tross for at det er litt dyrere der. Men jeg gjør det fordi jeg synes det er en fin butikk å ha i nabolaget. Og han trenger pengene mine mer enn Rimi Hagen.

Jeg har fått spørsmålet om det går bra med meg. Ja, det gjør det. Jeg er lei meg for att konseptet ikke fungerte såklart. Men jeg ville aldrig ha gått inn i dette dersom jeg ikke kunne klare ett "nederlag". Jeg har lært masse om business og juss, om regnskap og nettverk, om min egen og andres kreativitet. Jeg har fått mange nye venner og bekjentskaper. Og jeg får lov å avvikle isteden for å gå i konkurs. Det betyr mye for meg å prøve å få et flott avslutt.

Nå gleder jeg meg til finne min egen kreativitet igjen, jeg gleder meg til å søke jobb og begynne å tjene penger igjen. Gleder meg til en ferie i sommer.

Vedr jobb, har du noe spennende tips send meg det, og skal du ansette noen så har du min CV er:
http://www.linkedin.com/in/agnetanilsson

Jeg kommer å fortsette blogge under veis. Det er en del spennede ting jeg må igjennom nå men fremfor allt må jeg tjene penger siste måneden for å ikke ende opp i konkurs da avvikling også koster penger. Så kom gjerne innom og handle litt.

Vi sees!!

mandag 16. mars 2009

Helgen som gikk og mandagen idag

I lørdags hadde jeg en liten 50% dag. Det ble en success. Mange kunder var innom og jeg solgte allt ifra bord til stoffer og lommebøker. Vi spiste kardemommevaffler og drakk kaffe, skravlet og hadde det igrunn veldig koselig.

Jeg må gjøre om dette da det viset seg at jeg ikke hadde sendt samme beskjed til dem som står på mailinglisten. Det var kun blogglesere og Facebookmedlemmer som visste om dette. Jeg vil ikke være urettferdig. Så vi kjører samme konsept neste lørdag også. Og ja! Det er lov å komme igjen og kjøpe en halvprisvare, uansett om du allerede har kjøpt en. :)

Fredrikke var på plass og solgte kort og småsøm. Det var veldig hyggelig å ha henne der.

Idag har jeg hengt ut nye stoffer, satt frem litt småmøbler og annet stæsj. Så har jeg jobbet med regnskap som skal leveres på onsdag.


torsdag 12. mars 2009

Lørdagssalg!!!

Det er så stille her så jeg frister med vafler, kaffe og 50% på valgfri second hand vare i butikken , lørdag den 14 mars!

Dette gjelder ALT! Bord, stoler, kopper og kar, vesker, sko, stoffer, tavler, blikkbokser, lamper, luer og rammer.

Enn (1) halvprisvare per person. Har du sett deg ut en favoritt du ikke syntes du hadde råd til? Nå har du sjansen!

Sees,
Agneta N

Unnskyld! Beklager! Förlåt!


Det er mitt feil at snøen faller idag, jeg var så glad for at våren var her igår, skulle ikke ha sagt noe! Nå gir jeg dere en bilde av noen vårblomster fra Wolverhampton.

onsdag 11. mars 2009

Sol i hjertet sol i sinnet

Først en kjap rapport fra gårdsdagen. Tilbake fra england (som var helt fantastiskt!!) så åpnet jeg som vanlig på tirsdag formiddag. Jeg og Anna oppdaterte oss på hva som har skjedd her siden sist. Hehe, det var jo bare noen dager. Men uansett. På kvelden skulle en gruppe damer fra et husflidslag komme på besøk og jeg forberedte besøket.

En tjej kom innom for å bruke seg av den geniale "skjult-glidelås-foten" til Berninamaskinene jeg har. Hun hadde ikke sydd glidelås før men resultatet ble helt supert. Som om hun ikke hadde gjort annet. Good work!!

Klokken seks kom mine gjester og vi pratet om omsøm, redesing og gjenbruk. Vi såg på eksempler, byttet ideer og såg på prosjekter som de hadde tatt med.

Så brukte vi en time på spretting, klipping og tegning av mønster. Jeg hadde det fint og jeg tror hele gjengen var fornøyde.

Idag har solen gasset utenfor Sømmelig og jeg har satt ut benken og stativet med kjoler.

fredag 6. mars 2009

Med puter under armene

Jeg har hatt åpent idag til tross for at det er fredag. Dagen har såklart vært stille men jeg har hatt litt besøk her. Stammisar og nye bekjentskaper.

Når det er stille har jeg suttet nede i systua og sydd. Det har blitt 3 puter idag.

De lyseblå har fått byttet frem og bakside med hverandre. En del av ermen har blitt applikasjon. Disse har jeg ikke sydd fast som jeg pleier. Vliesofixen holder det godt fast uansett. Så er det en som jeg bare har sydd sammen som vanlig. Den hadde så mange farger att applikasjon ville blitt i meste laget. Jeg ville ha en fuglsiluett men hadde ingen her. Så jeg fant en tegnet bilde på en fugl på nett, forstørret opp den i bildebehandlingsprogram, og tegnet av den på vliesofixen rett på skjermen. Klikk på bilden så får dere den opp i full størrelse slik at du kan tegne av den eller printe den ut.

Jeg synes disse ble litt søte jeg, tenker det ville vært fint på en hvit tresofa ved havet ;) . Uansett, disse skal brukes som eksempler på gjenbruk.

Nå skal jeg snart lukke igjen her, dra til Torp og fly over til England.

Sees neste uke!

torsdag 5. mars 2009

Den roligste torsdagen i år!

Idag var det kuslig stille på Sømmelig. I timer holdt brøytebilene til utenfor på gaten og det avskrekket sikkert noen. Jeg kunne i hvert fall ikke sette ut noen skilt eller utstilling så lenge de holdt på. Men nu er gaten så fin så fin. Og med regnet som er varslet i helgen vil nok hele gaten bli fri fra grå snøsludd.

Jeg har sortert litt klær, jeg har sprettet merker, lommer og glidelås. Struket skjorter og klippt opp bukser. Jeg holder på med redesignprosjekter. Ikke slike fantastisk innovative prosjekter, men mer brukbar redesign. Det blir barneklær av voksenklær, så skal jeg lage skjorteputetrekk i morgen. Noe mer forseggjorte en dem jeg har tipset om før. Det blir også vesker, eller enkle nett av klær. Med Vliesofix og litt kontrastfarger blir det nok fine ting. Skal prøve meg på å lage jentekjoler av noe feminine bluser med perlebroderier på. Får se hva som kan komme ut av det.

Sospel og MaI (profilnavn på Tettintill) som pleier å møte opp som eksperter på bæretreffene kunne ikke komme idag pga en bærerelatert sertifisering i utlandet om jeg ikke husker feil. Tror det gjorde at mange valgte å være hjemme. Så vi var veldig få, men skravlet gjorde vi uansett. Og spiste vafler med ekstra kardemomme.

Vanligvis er det stengt på fredager men ettersom jeg skal ha stengt på lørdagen pga min reise er det åpent i morgen.

Tipser om at det er ledige plasser på nybegynnerkursene fremover, samt noen passer på bokbinderkurset den 1 april. Send mail om du er interessert. agneta@sommelig.no

Ps. konserten jeg skrev om i går var helt fantastisk, uten tvil går Laleh opp på min 10 i topp over liveartister. Dersom du er interessert har jeg skrevet mer om det her.

onsdag 4. mars 2009

Gjenbruksonsdag

Idag har jeg sprettet og klippt og renset og styrt. Jeg har en sekk med stoffer som jeg går igjennom. Det har blitt noen knapper, noen gildelås, pene lommer fra jeans og så litt merkelapper fra klær som jeg tenkte jeg kunne spare på. Merkelapper og båndrester blir flotte til slike knaskekluter til babyer. Takk til Smileull for tipset om kosekluten.

Idag kommer Jorunns skrivegruppe som vanlig på onsdager. De skal ha en aften med musikk og kos. Jeg går litt tidligere for å høre på Laleh på Parkteateret.



Ha en fantastisk onsdag, det skal jeg!
(Husk, lørdagstengt denne lørdagen)

tirsdag 3. mars 2009

Krabbebukse av t-shirt

Jeg skal ha en gruppe fra et husflidslag på besøk her neste tirsdag, en type inspirasjonskveld med omsøm som tema. Derfor går jeg igjennom mine prosjekter og lager litt eksempler. Idag:

Krabbebukse i størrelse 84


Finn frem ett mønster du liker samt ett voksenplagg som er stort nok. Jeg bruker barnemønster fra gamle bøker og blader. Dette er krabbebukse i størrelse 84 fra boken "Lettsydde småbarnklær". Husmorforlaget 1973.


Alltid presse for best resultat! Merk att jeg sier presse og ikke stryke. Fikk lære meg å ikke "gni" stoffer med strykejærnet da det lett formes om. Så PRESS på bare. :)


Plassere ut mønster på ditt plagg og sjekk detaljer som du vil ha med. Var nøye med trådrett!!


Jeg tegner inn sømmonn på mine mønster, da trenger jeg aldrig å lure på om det skal være med eller ikke. Dessuten er det kjempelett å klippe langs med kanten på papiret. Merk at mønsterdelen er tegnet inn og sømmonn utenpå dette. Tydlig å klart!


Sy sammen buksene i innersømmene. Jeg har brukt min overlock til dette da det er en jearsey t-shirt jeg har brukt. Jeg stiller inn differansen litt strammere når jeg syr da soffet er veldig elastiskt og mykt når det er vasket mange ganger.


Når sømmen er sydd i overkant og i buksebenet er det dags å legge i strikk i livet. Har du noen å ta mål på er det jo lurt. Her har jeg bare tatt det litt på sjans.


Ser dere lommen? Den var på brystet på t-shirten, nå ble det en liten lomme frem på buksa.


Ferdig, liten bukse med strikk i livet og vanlig søm i benen. Snipp snapp på en time. Her ser dere også boken jeg brukt og symaskinen jeg syr på.

Litt mer kreativitet i gata her?

Jeg ønsker så att det flytter et morsomt selskap i lokalene ved siden om Sømmelig!!! Så jeg gjør litt reklame for lokalen her.

Lokalen er fantastisk, hadde jeg ikke hatt ett 5 år langt leiekontrakt (som ikke kan brytes) så hadde jeg flyttet bums!!! Store vinduer, hems, kjøkken, god ventilasjon og ellers pent lokale. Jeg tror leien er på 18000 men er ikke helt sikker. Størrelsen er over 100 kvm. Ellers ligger det en ortopedisk skoforretning i gaten, en tattoveringssjappe og KHIOs galleri NB8. Nederst ligger Sonnys Kebab og over i gaten en stengd kebabsjappe. Den er til salgs dersom noen er interessert! ;0) Så har dere også ABC beauty Senter.


Skulle gjøre regnskap idag men jeg har klart å legge nettbankdingsene på "ett bra sted"... Men jeg har i alle fall fått smaskens lunch. Anna hadde med seg kjøttsuppe som hun lagde idag tidlig. Med masse chili og paprikakrydder. Smask!!

I dag er det ikke nybegynnerkurs som det ellers alltid er på tirsdager. Det var kun to påmeldte så jeg var nødt til å avlyse.



Og så maset; men husk at det er stengt på lørdag. Da er jeg i Birmingham.

mandag 2. mars 2009

Monday morning blues

Er det ikke nok nå? Jeg vil ikke ha mer snø. Jeg orker rett og slett ikke med problemene det skaper. Parkeringskaos, bilkaos, kjedelig utenfor butikken da jeg ikke kan ha noe stående på fortauet. Det ser jo ut som om det er stengt her. Dålig med kunder og kjedelige dager.

Nå sitter jeg og surfer på nett, idag og i morgen er det dags å lage regnskap som skal leveres til regnskapsførere. Spennende nå som jeg kan sammenligne tallene fra førrige år.

På fredag drar jeg til Birmingham. Jeg har ingen som kan holde Sømmelig åpent på lørdag så det vil dessverre være stengt. Anna holder åpent på mandag når jeg er på vei hjem. (Takk søta!)

Ellers er det ikke så mye jeg skal gjøre idag. Ta det litt rolig, drikke litt kaffe og kanske sy ferdig tunikaen.
Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics