søndag 21. september 2008

Redesign på 1 - 2 - 3

I dag var Sømmelig søndagsåpent. Vi hadde drop in redesign i samarbeide med Oslo Miljøfestival 2008. Været var fantastiskt idag så jeg gjetter at mange av dem som har hørt av seg og hatt lyst å komme heller tok en tur ut i høstsolen. Men, til tross for været kom det noen kreative sjeler innom og vi sydde puter vi ble fornøyde med. Mette og Inger kom innom for å hjelpe til og det var fint, det er vanskelig å være overallt samtidlig. Takker!!

Putene er ikke vanskelige i det hele tatt å sy, og noe med poengen med dem er at de er enkle, du blir klar på max en time og du får brukt ting du ellers ville kastet eller gitt bort.

Her er en enkel inføring dersom du har lyst å prøve hjemme!

SKJORTEPUTE


Denne puten er superenkel å sy da du i prinsipp kun trenger 4 sømmer på maskin. Knapperaden på skorten fungerer som lukking. Jeg pleier å klippe stoffet litt mindre enn puten for jeg liker litt «tykke» puter. Feks en IKEA standardpute er 50x50 cm da har jeg klippt 47x47 cm. (inklusiv sømrom 1 cm.)


  1. Begynn med å stryke skjorten du skal bruke. Slette materialer er lettere å klippe i!

  2. Mål opp en papirmal i mønsterpapir eller bakepapir. Det gjennomsiktige papiret er perfekt for å kunne velge hvor du skal klippe i skjorten, du kan jo se mønster, knapper etc gjennom papiret!

  3. Plassere mønsterpapiret rundt om på skjorten til du finner den rette plassering. Tenk på detaljer som hvor knappene kommer, lomme/lommene, evt deler av ermene osv.

  4. Nåle fast mønsterpapir og klipp ut stoffet.

  5. Hvis du vil dekorere puten gjør du det nå.

  6. Vend rettside mot rettside og sy 4 rettsømmer rundt om alle sider, så kan du sy zig-zag eller overlokk rundt om. 1 cm sømrom.



TIPS PÅ DEKORASAJONER

Biesebånd.

Kantbånd.

Applikasjoner.

Dekorbånd.

Kombinere to skjorter en til front en til bakstykke.

Broderier.

Heklede duker.

Flere lommer.


1 kommentar:

  1. Så gøy !!
    Kan du komme il Bergen og åpne en butikk/kafe også ;-)

    SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics