søndag 28. desember 2008

Romjulsrapport fra Kiruna

Her oppe i kalle nord er det ikke kaldt! Det er plussgrader og vind. Veldig NOT-jul... Uter er det glatt-is og ikke veldig "spassertur-vennelig".

Vi har feiret jul her i Kiruna med min familie og familien til min søsters forlovede. De har reist helt fra Birmingham. På julaften var vi 19 stykker rundt julbordet. Det var veldig koselig.

Vi har også hatt "möhippa" (utdrikkingslag) for min søster som gifter seg den 30:e desember. Vi leide en hytte med badstue som eies av LKAB der min far jobber. Det var utrolig koselig og kostet kun 100 kr døgnet(!!) Vi som var der var Emma (yngste søster og forlover), Anette (mellomsøster) Julia (kjæreste til brudgommens bror) og meg.

Johanna ble "levert" kl 16 og da hadde vi tent fakler fra veien, langs med stien til hytta. Det er jo som dere kanske vet nattsvart etter kl 14 her. Så drakk vi varm sjokolade og så på en fantastisk stjerneklar himmel. Etter det ble det reinsdyrmiddag og så var det dags for badstu. Selvsagt vedeldet og i en annen bygning. Varmt og godt! Så rusle tilbakei snøen iført Sorelstøvler og håndkle. Rundt oss var det mørker i skogene og helt stille.

Når vi så var tilbake i hytta hadde søster Anette tatt frem perler og det var dags for å lage smykker. Så mye vakkert som vi kunne velge på! Perler i lange baner, utstyr for å lage øredobber, ringer, halskjeder og armbånd. Etter denne kreative økt delte vi ut hemlige gaver som Johanna skulle gjette hvem som hadde gitt til henne.

Så skravlet vi noen timer, spiste alt for mye godteri og snacks og la oss for å sove ca kl 24. Opp igjen kl 0700 for frokost og så ble vi hentet kl 9. Kunne være lenger men alle hadde ting å ordne med. Julen har ikke bare vært jul men byr også på 50-års lag, 60-års bryllupsdag, bryllup og nyttårsaften. Såååå sen tilbake til verkligheten i Oslo.

Det var min halvtidsrapport. Håper alle dere der ute har hatt en fantastisk jul med nære og kjære.

Kramar från
AgnetaN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics