fredag 3. oktober 2008

Drammen på en fredag

Jeg hentet Lill Beate ved 11.00 tiden og vi tok en kaffe på Black Gold cafe på Torshov. Norges første Fair Trade cafe. Vel verdt et besøk.

Turen gikk så videre til Drammen der vi stoppet på Stoff og Stil. Der kjøpte jeg plastduk til kjellerstua. Praktisk når vi skal ha pysselkvelder eller når vi har duket opp for selskap i kjelleren. Fant en gjennomsiktig med gullbrune blomster som vil bli fin til de sorte bordene. Så kjøpte jeg litt vatt og en bit med rosa ullfilt som jeg skal sy koppstrumpor av.
Videre til Hjelmtvedt som er en butikksgrossist. Det ble det inkjøp av sømometer, markeringspenn, jerseynåler og kantbåndbrettere. Mønsterpapir hadde de ikke. Ikke heller slike målepinner i tre som finns i tekstilbutikker. En sånn ønsker jeg meg.

I Drammen by spiste vi god lunch, fant en bruktbutikk og en som var litt mer av antikkbutikk.

Videre ut til Fretex der fant jeg fine nye kleshengere til barneklær for billig penge. Blir fint i butikken.

På Lier skulle det finnes en stor bruktbutikk så vi kjørte ut av Drammen og fant veien. Men vi var 20 minutter for sene. Vi kjørte en runde i Lier og snubblet så å si over butikken Nitsirka Design. For en vidunderlig verden! Har dere veiene forbi må dere bare ta turen innom. Så fint, koselig å så nydelige ting. Sjal og strikkevarer som designes av eieren selv er så fine så fine. På nettsiden finner du noe av strikketingene under "Tekstiler" men det er nesten inget i forhold til hva som finns i butikken. Stikk innom!!

Nå er dagen over og kvelden er her. Jeg sitter og blogger og ser Melodifestivalen 2008. Sånt mimreprogram på SVT. Jeg er en grand prix-jente. Jeps! Heia Russland!

8 kommentarer:

  1. ahh, hørtes ut som er herlig dag! Menneh, er det fretex i drammen?

    SvarSlett
  2. Fretexen ligger utenfor. Man kjører mot noe som hette Gulhaug eller noe. Tar kanske 10 minutter ut av Drammen. Stor butikk, fine møbler og ting men ganske dårlig med kule klær.

    SvarSlett
  3. kjappt svar må jeg si :) ahh... stoffer da!?

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  5. Neee... var ikke så mye av det nå. Fant bare en bok fra 1948, en slik babybok, du vet, der man fyller i første tann, lengde, første ord osv. Så de hengerne og så kule fine billige møbler. Men det er vel som med alle Fretexer, man må være der ofte.

    SvarSlett
  6. Hadde bare lyst til å ønske deg en god helg!Kos deg, du har sikkert hatt en ekstra hektisk uke etter God morgen innslaget:o)Det var slik jeg oppdaget den herlige bloggen din også, godt var det for her er det gøy å være.Inne på min blogg så har jeg en " feiring" på gang, hvis du har lyst til å delta så gå til innlegget for 26 september (innen 17 oktober).

    Vibeke :o)

    SvarSlett
  7. Hej Agneta!
    Maria svensk yogini och ny kund i affären här. U remember?
    Fin blogg =)
    Och du skriver på en hejdundrande bra norska!?
    Idag beger jag mej på studieyogavecka i Italienska fjällen.
    Vi ses snart igen.
    Arrividerci`

    SvarSlett
  8. Förresten - jag läser oxå Bodil Malmstens blogg... och böcker. * ÄLSKA *

    SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics