fredag 23. januar 2009

Nye kurser på Sømmelig i Februar!

KJOLEKURS
Med Mette og Agneta

Tid;
18.00 - 22.00
Dag;
Torsdager i 5 uker, start 5 februar
Pris;
2000,- (100 kr timen)
Kursleder;
Mette Annikki og Agneta
Innehold;
På dette kurset bruker alle elever samme grunnmønster som vi forandrer og får hver vår egen design.
Vansklighetsgrad;
Du må uten problem er kunne bruke en symaskin da du kommer å ha hjemmelekser. Dette gjør vi for å komprimere kurset til 5 kurskvelder isteden for 8.

BARNEKLÆR
Med Fredrikke A Pedersen

Tid;
18.00 - 22.00
Dag;
Mandag 2 februar.
Pris;
400,- (100 kr timen)
Kursleder;
Fredrikke A Pedersen fra Kort og Søm.
Innehold;
Du rekker å lage et plagg denne kvelden, en kjole? Et par bukser? Nattkjole? Pysj? Fredrikke har mønster og vi bruker klær og brukte stoffer til å sy av. Dette er en flott måte for gjenbruk. Tar du med eget nytt stoff, husk å vaske det først slik at du ikke for en overraskelse med krymping.
Vansklighetsgrad;
Passer for alle nivåer som har lyst å sy. Nybegynnere får et flott første prosjekt og viderekomne får lette mønster og nye ideer.


SKRIVEKURS
Med Jorunn Solli

Har du lyst, eller kjenner du noen som har lyst, til å delta på skrivkurs for folk mellom 60 og 100 år?
Målet med kurset er å få deltagerne til å skrive fra egen barndom og ungdom. Det trengs ingen forkunnskaper, bare en lyst til å skrive.

Jeg har mange teknikker og språkleker for å sette i gang tanker og frambringe minner. Det vil bli gitt noen generelle skriveråd, men jeg har ingen fasit. Håpet er å få i gang samtaler rundt deltagernes erindringer. Mye spennende kan skje når en gruppe ulike, vennligsinnede mennesker møtes, snakker og assosierer om gamle dager.

Jeg vil ha eget opplegg for hver kveld, og de som er interessert kan veldig gjerne skrive mer hjemme. Noen kvelder vil vi også ha musikkinnslag og diktopplesning som kan virke inspirerende og gi skriveglede.

For å melde seg på dette kurset trenger man ikke anse seg selv som en flink skribent eller være særlig god i rettskrivning. Å skrive er glede i seg selv, men det kan også være spennende for venner og familie å få innblikk den eldre generasjons minner fra gamle dager.

I og med at jeg også er utdannet fotograf, kan jeg gjerne på en av kurskveldene ta noen enkle portretter av dem som ønsker det. Dere får da en cd med digitale bilder av dere selv.

Kurset vil bli holdt i den hyggelige kjellerstuen i lokalet til Sømmelig i Nordahl Brunsgate 13 i Oslo. I pausene kan man få kjøpt noe å drikke og spise i den sjarmerende lille kafeen.

Kurset vil gå over ti onsdagskvelder kl. 18.00 til 20.30.

Første kurskveld er onsdag 11. februar

Pris: 2800,- per person. Det kommer til å være maks åtte deltagere på kurset.

Påmelding og spørsmål kan sendes til Jorunn Solli: tekstuniverset@gmail.com
eller på telefon: 97 123 102

P.s De som ønsker det kan få trykket opp bøker av deres tekster (og evt. bilder og tegninger) i et begrenset antall. Det er ikke med i kursprisen og jeg vet foreløpig ikke hva det vil koste, men det kan jeg komme tilbake til hvis noen er interessert.

Sjekk blogg: http://tekstuniverset.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog Widget by LinkWithin
 
Bloggurat Clicky Web Analytics